5 modela natikača koje će obilježiti ovo ljeto! Evo kako ih odabrati i nositi!

Natikače ili mules, ovog su proljeća doživjele svoj veliki come back i kao takve se nalaze u kolekcijama mnogih svjetski poznatih dizajnera. Toliko su popularne da su svojom ljepotom, ugodnošću i seksipilom pobile sva pravila bontona odijevanja za ured. Ovog ljeta čini se, pokazat ćemo i petu i prstiće.

No ipak, neka se pravila moraju poštovati! I ovaj model obuče mora biti u skladu sa stopalom, ali i bontonom odijevanja. Evo i primjera- imate li problematične nokte na stopalima sakrite ih u natikače zatvorenih prstiju, isto tako fine mekane kožne natikače nosite uz poslovna odijela, a natikače od špage ili plastike u slobodno vrijeme.

Kojih je to pet IT modela natikača koji će obilježiti ovu sezonu? Pronašli smo ih u aktualnoj kolekciji CCC-a koji slovi kao sinonim za odlične modele obuće dizajnirane upravo našim stopalima.

DNEVNI MULES fine mekane kožne natikače zatvorenih ili otvorenih prstiju sve češći su izbor urbanih žena koje upravo ovakve modele kombiniraju uz haljine i ležerne kombinacije hlača i tunika. Dnevne ‘fine’ natikače nosive na posao moraju biti s potpeticom, kako bi se optički odmaknule od izgleda natikača ‘papučica’ nosivih za slobodno vrijeme. Zapravo, po bontonu natikače moraju biti s minimalno 3 centimetara visokom potpeticom. Isto tako natikače koje ćete nositi na posao, po bontonu neka imaju zatvorene prste. Nosive su u svim kombinacijama osim u uredima u kojima je ugovorom propisani strogi dress code.

fashion-ccc-mules-modnialmanah

MULES ZA POSEBNE PRIGODE je seksipila natikača otvorenih prstiju i/ili pete. Za razliku od dnevnih natikača, one koje ćete nositi uz ljetne haljine u posebnim prigodama moraju biti više potpetice, klasičnog modela sa stileto petom ili neobično dizajnirani par obuće koji će pojačati cijeli stil kojeg nosite. Na što treba posebno paziti? Prilikom odabira idealnog modela pazite na širinu stopala i model koji vam se sviđa. Što je noga šira to neka natikače budu pliće, a širina prednjeg dijela bliža samom vrhu cipele. Na taj način ćete izbjeći neugodno urezivanje prednjeg dijela natikači prilikom nošenja. Pazite i na pravu veličinu. Kod natikači s visokom petom ne možete lagati s veličinom. Rub pete mora biti u rubu potpetice.

fashion-ccc-mules-modnialmanah

LOAFER MULES su mokasinke otvorene pete. Zapravo ovaj model natikači presudio je ulasku ovog modela obuće na modnu scenu. Prilikom kombiniranja pazite da birate stilski usklađene modele uz cjelokupan stil kojeg nosite, ali i model koji odgovara vašem stopalu. Evo i nekoliko savjeta- imate li veliko stopalo, kako bi ono izgledalo kraće nosite dvobojne ‘loafersice’. Vanjski dio neka bude taman, a gornji dio svijetli ili u toploj boji kako bi se oko promatrača zadržalo na dijelu noge koji ne predstavlja dužinu. Ženama manjeg stopala pristaju modeli koji lagano idu u špic.

fashion-ccc-mules-modnialmanah

CASUAL ‘PAPUČICE’ su funkcionalne natikače koje volimo obuvati u slobodno vrijeme. A njega tijekom ljeta, posebno na godišnjem odmoru imamo dovoljno za ‘isfurati’ klasične natikače sa širokim remenčićem, sportske natikače s anatomski oblikovanim potplatom, ravne natikače s remenčićima koji se križaju na gornjem dijelu optički sužavajući širinu stopala. Kod odabira ovog modela natikači nema modnih pravila osim onog koji pojačava ugodnost- birajte ono što voli vaše stopalo.

fashion-ccc-mules-modnialmanah

ŠPAGERICE ne moraju biti samo klasične espadrile. Čak naprotiv, puno su popularnije narikače pune potpetice koje vješto koketiraju s dnevnim ljetnim haljinama. Najčešće im je visina do 7 centimetara, a gornji dio može biti otvorenih ili zatvorenih prstiju. Na što treba posebno paziti prilikom odabira ovog modela natikači? Imate li dominantan palac, pazite na to da se on ne urezuje u otvor od špagerice. Tijekom nošenja može doći do neugodnog urezivanja u kožu i bolnih žuljeva. Špagerice natikače s otvorenim prstima idealne su za one koje imaju uske i duge prste. Drugi je savjet na koji trebate paziti prilikom odabira ovog modela obuće boja. O tome kako će noga izgledati ovisi spoj boje i vaše boje puti i podton kože. Evo savjeta – imate li svijetlu boju puti i plavičasti podton nosite tople nijanse natikači. Isto tako ženama s crvenkastim pod tonom odlično pristaje obuća u hladnim nijansama (plava, zelena, ljubičasta).

fashion-ccc-mules-modnialmanah

Znate li? Mules je stil cipela s primarno otvorenom petom. Svojim oblikom datiraju u davnu povijest-u drevni Rim gdje su se prvi put pojavile početkom 16.stoljeća! Isprva su ih nosili na dvorovima, kao papuče za spavaću sobu, a ovisno o modnim trendovima u 17.stoljeću postaju boudoir cipele nosive u svim prigodama.

Trenutno nema komentara

Comments are closed