5 ljetnih opasnosti koje vrebaju iza svakog ugla!

Jedva smo dočekalo lijepo i toplo vrijeme, a sad su se pojavile neke opasnosti od istih?! Znate kako se kaže, bolje je spriječiti, nego liječiti! Ljeto ima svoju ljepotu, ali i skrivene opasnosti kao što je jačina sunca, virusi, bakterije koje bujaju u toplim mikroklimama.

lifestyle-ljeto-modnialmanah

Na što treba posebno paziti?
• Trovanje hranom – kad jedete izvan kuće, obratite pažnju na sadržaj hrane. Tijekom ljeta rizično je jesti meso, morske plodove, mliječne proizvode i salate koje sadrže majonezu.
• Glavobolje – iako ih možete imati tijekom cijele godine, ljeti se broj onih koji se žale na jake glavobolje povećava. Na to utječe topline i UV zrake, a često i sunčanica koju karakterizira mučnina, povraćanje i umor. Zato tijekom izlaganja suncu nosite šešir i sunčane naočale, te pijte dosta tekućine.
• Gljivične infekcije – posjećujete li bazene, postoji velika mogućnost za gljivičnu infekciju jer povećana temperature i vlažnost, te znojenje potiču nastanak gljivica. Nemojte šetati bosi u zajedničkim prostorijama i izbjegavajte upotrebu javnih toaleta.
• Bakterijske infekcije – najčešće su infekcije one uzrokovane streptokokama i/ili stafilokokama.
• Virusne infekcije – Dobivaju se na bazenima ili preko poda u javnim toaletima, a najčešće od njih nastaju bradavice. Ako primijetite promjene na koži, obratite se dermatologu.

Trenutno nema komentara

Comments are closed