5 savjeta kako se odjenuti za intervju za posao!

Napokon je stigao poziv na poslovni sastanak! Imate li tremu? Jeste li smislili što ćete odjenuti? Kako biste pokazali da ste s modom na ‘ti’, ali i da dobro poznajete pravila poslovnog bontona, danas donosimo 7 osnovnih savjeta kako se odjenuti, djelovati sigurno i ostaviti dobar dojam na budućeg poslodavca.

Ovo su savjeti…
1. Kakav posao želite raditi? O tome će uvelike ovisiti način vašeg odijevanja. Što to znači? Tražite li posao asistentice u upravi, na razgovor dođite u tamnim trapericama, bijeloj košulji i prikladnim, zatvorenim cipelama srednje visoke potpetice. Želite li raditi kao teta u vrtiću, primjerene su i veselije kombinacije- haljinica do koljena u kombinaciji s tenisicama, traperice u kombinaciji s tunikom…
2. Pazite na spoj građa tijela i odabranih odjevnih kombinacija. Sigurnije ćete se osjećati ako znate da je ‘sve na svojem mjestu’ i da odjeća ne otkriva ne savršenost građe tijela.
3. Oprezno s bojama i uzorcima. Tijekom razgovora za posao budući se poslodavac mora koncentrirati na ono što govorite, a ne na cvijeće na vašoj tunici, zar ne?
4. Limitirajte modne detalje poput velikog prstenja, robusnih ogrlica… To su modni detalji koji su primjereniji za casual trenutke.
5. Pazite na vlastitu urednost – uredna frizura, lijepo njegovani nokti, primjeren/ umjeren make up točka su na ‘I’ vašeg total looka. Pazite da ne pošaljete krivu poruku.

Što ne smijete nositi?
• Prozirnu odjeću, posebno tunike/košulje koje će otkrivati rublje
• Čipku (ma koliko je moderna)
• Previše usku odjeću, velike uzorke i animal print
• Previše kratko
• Neurednu odjeću koja je zgužvana ili zaprljana
• Previše nakita, posebno izbjegavajte ogrlicu s nekoliko privjesaka koji na njoj vise
• Natpise na majicama, ma koliko bili fora!

Trenutno nema komentara

Comments are closed