Žuljaju li vas određeni dijelovi cipela, evo što napraviti?

U trenutku kupovine cipele su vam savršeno pristajale, no ovih dana kad ste ih pokušali prošetati nastali su problemi. Otvoreni prsti na jesenskim cipelama su vrlo šik, posebno ukoliko ovakve modele nosite u posebnim prigodama. Isto kao i u situacijama kad je vruće, otvori na cipelama mogu neugodno nažuljati. Štikle koje ste kupile su toliko mekane da stopalo u njih potone, no rubovi cipela su poput britve – neugodno se urezuju u kožu. Svi ovi problemi su svakodnevica nas koje volimo trendy cipele. Neke žuljaju iz nepoznatih razloga, nekima treba puno da postanu mekane kao rukavice.

Kako tome stati na kraj?
Prije nego li krenete kod postolara i zamolite ga da cipele stavi ‘na kalup’ kako bi se raširile isprobajte tri odlična recepta koja će vaše cipele pretvoriti u premekane frendice koje ćete obožavati.

savjet-cipele-modnialmanah

Što kad…
• Žuljaju otvoreni dijelovi cipele? Namočite vaticu alkoholom i dobro namočite rubove koji žuljaju. Obujte jako debele čarape, ugurajte ih u unutrašnjost cipele i fenom sušite namočene detalje cipela. Pustite da se koža dobro ohladi pa izujte cipele. Iznenadit će vas rezultat.
• Duljina cipela je super, ali širina stvara problem. U unutrašnjost cipele stavite plastičnu vrećicu s vodom i ostavite cipele u hladnjaku dok ne dobijete led. Upravo on će raširiti cipele koliko treba.
• Žuljaju vas štikle nakon nekog vremena unutrašnjost cipele, prije nošenja pospite baby puderom. Spriječit ćete znojenje stopala i izbjeći neugodne natiske.

Trenutno nema komentara

Comments are closed