Znate li zašto je važno jesti prije treninga?

Ukoliko ručate oko podne, prije treninga ćete trebati sitni obrok. Upravo o njemu će ovisiti koliko će trening biti težak ili lagan. Raspitali smo se kod nutricionista i otkrili koji su to obroci koji će vašem organizmu vratiti vitalnost i snagu. Ne zaboravite nešto pojesti od ovih prijedloga…

zdrav-život-zdrava-hrana-trening-modnialmanah

Jedna kruška, šaka pistacija
Kruške su, kao voće, pune prirodnih vlakna, što dodatno usporava probavu . Rezultat? Osjećaj sitosti tijekom treninga. Ukoliko imate osjećaj da vam je ‘pao šećer’, prije treninga pojedite šaku pistacija koji reguliraju nivo šećera u krvi.

Umjesto soka, čokoladno mlijeko
Zvuči čudno, ali istraživanja pokazuju kako se u čokoladnom mlijeku nalazi idealna količina ugljikohidrata, kalija, proteina koji stimuliraju rad mišića i potiču aktivnost.

Neka vas pokrene kava
Ne morate piti kavu samo tijekom jutra. Popite šalicu prije treninga. Tajna je u tome da malo kofeina prije treninga (oko 100 miligrama) pruža odličan poticaj. U kavu dodajte malo obranog mlijeka za dodatne proteine i popite barem 2 dcl mlijeka.

Želite li nešto ‘konkretno’?
Namažite šnitu integralnog kruha s malo maslaca od kikirikija te nakon toga pojedite jednu bananu. Ovaj obrok daje odličnu ravnotežu proteina (od maslaca kikirikija) i ugljikohidrata (u banani i kruhu) i puni vas energijom kada vam je najviše potrebna. Proteini iz maslaca s kikirikijem su poželjni u vašem organizmu jer djeluju tako da nivo energije ostane visok tijekom vježbanja.

Znate li što je kvinoa?
Ova žitarica je prepuna zdravih ugljikohidrata i proteina, pa i prilikom vježbanja stvara osjećaj sitosti. Ukoliko vam se ne sviđa okus, možete ovu biljku zamijeniti sa zobi.

Umjesto grickalica, grickajte suho voće
Ukoliko ste gladni, a jede vam se i slatko, kupite miks sušenog voća i jedite ga na putu prema treningu. Prirodni šećer u ovim namirnicama će tijekom vježbanja stvoriti dodatnu energiju za tijelo. Ukoliko se jako gladni, suho voće ubacite u jogurt. Tako ćete dobiti i dodatne proteine.

Malo sira i naranča
Sir daje organizmu proteine, a naranča vitamin C uz pomoću kojeg metabolizam prerađuje masti brže omogućava sagorijevanje kalorija.

Jedno tvrdo kuhano jaje i jedna jabuka
Ovaj obrok je niskokaloričan a sadrži puno proteina. Ukoliko želite nahraniti svoje tijelo nakon posla ujutro ponesite na posao ovu kombinaciju. Jaje je odličan način da dobijete dodatne proteine i vitamin B, a jabuka daje dodatne vitamine.

Trenutno nema komentara

Comments are closed