Znate li kako odabrati idealnu veličinu prstena?

Urezuje li vam se neugodno prsten u kožu prsta ili ga možete zavrtjeti oko njega pazeći da ne sklizne znajte da ne nosite pravu veličinu. Isto tako, ponekad je nevjerojatno kako se veličine razlikuju od brenda do brenda, ali i kako bi vašim prstima najbolje odgovarala veličina ‘negdje između’.

Kako odabrati pravu veličinu?
Za početak presudno je da izmjerite opseg prsta na toploj temperaturi i na kraju dana. Isto tako važan je oblik prstiju. Je li prst proporcionalan ili je vaš članak bitno veći od opsega prsta? Ukoliko je odgovor da, broj prstena ćete dobiti tako da uzmete komad nerastezljive uzice duge oko 15 centimetara i ovijete je oko prsta na mjestu gdje se prst spaja s dlanom. Olovkom napravite crticu na mjestu gdje se zatvara krug. Prosječan broj ženskog prstna je približno 52 (približna duljina vezice 6,5 cm) . Prosječan broj muškog prstena je približno 62 (približna duljina vezice 7 cm).

savjet-prsten-modnialmanah

Kad određujete broj prstena, a naročito ako je model širi, za veću udobnost radije odaberite veći broj. Broj prstena na ruci kojom pišete je približno pola broja veći.

Trenutno nema komentara

Comments are closed