Zlato od sad dostupno putem Revoluta

Globalna financijska platforma Revolut danas je objavila da kupci s Premium i Metal računima sada imaju pristup zlatu putem aplikacije Revolut.

Zlato će biti dostupno u aplikaciji putem nove funkcije ‘Commodities’ (Roba) na upravljačkoj ploči. Korisnici mogu trgovati izloženošću zlatu na temelju aktualnih tržišnih podataka koje Revolut dobiva od svog pouzdanog partnera za usluge ulaganja u zlato.

Cjelokupna izloženost korisnika zlatu osigurana je stvarnim, fizičkim zlatom pohranjenim kod Revolutova pouzdanog partnera za usluge ulaganja u zlato.

Korisnici mogu međusobno prenositi izloženost zlatu putem aplikacije Revolut ili je trenutno pretvarati u kriptovalutu odnosno e-novac za kupnje.

Revolut nudi i značajku automatske burze koja omogućuje korisnicima postavljanje određene cijene po kojoj će trgovati izloženošću zlatu, pri čemu će Revolut automatski obaviti transakciju kada tržišna cijena dosegne zadanu vrijednost.

revolut-shopping-zlato-modnialmanah

Uvođenje zlata kao značajke najnoviji je korak koji je Revolut poduzeo kako bi uklonio prepreke koje se obično povezuju s nedostupnim financijskim proizvodima, kao što je izloženost zlatu, nakon pokretanja kriptovalutne platforme u prosincu 2017. te trgovanja dionicama bez provizije u srpnju 2019.

Ivan Chalov, odgovorna osoba za dragocjene metale u Revolutu, izjavio je: „Pristup zlatu najnoviji je korak koji smo poduzeli kako bismo omogućili našim korisnicima da dodatno diversificiraju svoje portfelje. Slično kao kod ulaganja u dionice, mnogi su se smatrali isključenima iz mogućnosti pristupa zlatu te im je bilo teško saznati odakle početi. Osigurali smo najjednostavniji i najjeftiniji mogući pristup zlatu, pri čemu korisnici mogu trgovati iznosima koji njima odgovaraju. Cilj nam je otvoriti nove financijske proizvode za naše korisnike i dati im što više mogućnosti tako da mogu štedjeti, ulagati i raspolagati svojim novcem onako kako oni to žele.”

Korisnici računa Metal i Premium moći će pristupiti zlatu nakon što ažuriraju aplikaciju Revolut i odaberu karticu ‘Commodities’ na upravljačkoj ploči. Za razliku od e-novca, zlato u Ujedinjenoj Kraljevini ne regulira Agencija za nadzor financijskih usluga odnosno ono nije regulirano propisima o elektroničkom novcu. Kao i kod svih ulaganja, kapital je izložen riziku.

Trenutno nema komentara

Comments are closed