Želite li optički suziti lice, ošišajte se asimetrično!

Ukoliko imate dugu kosu koju želite ošišati, ili kratku koju želite pustiti idealno je rješenje asimetrična frizura. Uz to, ovakav stil šišanja modni je trend i ove sezone, no asimetrični način šišanja mora biti u skladu s oblikom lica.

Kako odabrati pravu asimetriju? Za početak pazite na kvalitetu kose, godine i posao kojim se bavite, oblik lica…
• OVALNO LICE – hit su poluduge istanjene frizure s nekoliko izvučenih pramenova, ali i kraće s dužim šiškama koje se nose ‘sa strane’. Ova frizura može biti uredna ili neuredna-razbarušena. Savjet više- ovakvu frizuru, dodatno naglasite bojama, počevši od vatreno crvene, tamnosmeđe do pastelno plave. Isprobajte i pramenove.
• OKRUGLO LICE – pazite da postoji razlika između kratkog i dugog dijela asimetrične frizure. U tom slučaju, dugi dio bi trebao prelaziti preko duljine brade. Savjet više: ukoliko ste klasičarka u odijevanju pazite da i frizura bude u skladu s time. Isto tako pazite da ne pretjerate.
• DUGULJASTO LICE – pazite da su šiške kratke a asimetrija u funkciji volumena frizure. Savjet više: dodatnu punoću kose postići ćete bojanjem kose. Asimetrični gornji dio obojite u dvije nijanse svjetliju nijansu od podloge.

frizura-kosa-hair-beauty-kosa-modnialmanah-lice-1

Trenutno nema komentara

Comments are closed