Želite li dugo nositi šik komade? Pazite na održavanje…

Želite li produžiti rok trajanja vaše odjeće njegujte je na pravi način! Proučite strukturu tkanine od koje je napravljena, pročitajte ušivne etikete na kojima je točno naznačeno na kojoj se temperaturi treba prati odjeća… Kako ovih dana svi otvaramo kutije s ljetnom odjećom i intenzivno peremo rublje, ne zanemarite savjete koji zlata vrijede…

Na što trebate paziti?
• Pripremite odjeću za pranje! Prije nego li uključite program za pranje svoj odjevni predmet pripremite – ispraznite džepove, zatvorite patentni zatvarač i zatvorite sve gumbiće na košuljama i tunikama.

• Pazite na temperaturu pranja! Majice, tunike, haljine, hlače perite na 40 stupnjeva pazeći da zajedno stavljate iste nijanse odjeće. Na program ‘za kuhanje’ (90 stupnjeva), uz jaku centrifugu, treba prati samo jako zaprljanu odjeću, ručnike, krevetninu i rublje.

• Testirajte nove tkanine Operite ručno komade za koje ne znate kako će se ponašati prilikom pranja. Tako ćete najbolje znati koliko pušta boju i kako se tkanina ponaša u hladnoj vodi.

• Oprezno skidajte mrlje! Budite oprezne prilikom ulijevanja sredstva za skidanje mrlja na tkaninu jer se uz fleku može skinuti i boja tkanine. Dobro pročitajte naputke i budite oprezne.

• Kako peglate? Da biste brže peglali nakon sušenja sortirajte odjeću prema grupama. Jako izgužvanu odjeću ‘fajtajte’ kako bi bila vlažna i laganija za održavanje.

• Ne sušite odjeću na jakom suncu kako se ne bi izbijelila boja na njima.

• I za kraj, pazite na peglu Očistite je redovno od kamenca ali i eventualnih zaprljanja koja su nastala prilikom peglanja. Donji dio pegle čistite sa sodom bikarbonom koju ste stavili na suhu krpicu.

odjeća_savjet_modnialmanah

Trenutno nema komentara

Comments are closed