Zašto tijekom jeseni naša koža treba više vitamina i minerala?

Dugo toplo ljeto prolazi, a stiže nam hladnije vrijeme puno kiše i vlage. Kako bi koža bila spremna za novi stres kojeg donosi jesen, pripremite je kvalitetnom njegom posebno ukoliko je ekstremno suha ili masna.

beauty-koža-lice-njega-modnialmanahKoja pravila ne biste smjele ignorirati?
• Osnovni problem suhe kože je dehidracija. Čak i onda kad je hladno i vjetrovito vrijeme. Ne zaboravite zato nahraniti kožu kremama koje ćete izabrati po ovom principu – što je hladnije i vjetrovitije to je masnija krema. U hladnijem godišnjem dobu kreme trebaju biti bogatije lipidima, hijaluronskom kiselinom i glicerinom.
• Boravite na svježem zraku! Kisik potiče prokrvljenost kože dajući joj zdravo rumenilo i svježinu. Pridržavate li se toga i nahranite kožu prije izlaska rezultati neće izostati.
• Jednom tjedno odvojite dva sata vremena njegu tijela. Njegu započnite blagotvornom kupkom s eteričnim uljima (dovoljno je ležati u kupki 20 minuta), napravite piling kože, na lice i dekolte stavite prirodno napravljenu masku (dvije žlice vrhnja pomiješajte s dvije žlice meda i nanesite u debelom sloju – pustite da odstoji na licu i dekolteu 15 minuta pa isperite mlakom vodom), a krvotok i limfu potaknite masažom.
• Ne zaboravite njegu kože vrata, dijela iza ušiju i gornjeg dijela ruku. Upravo taj dio prvi stari. Ako je koža dehidrirana bore će se pojaviti puno prije.
• Važni su vitamini i minerali! Bez obzira što ste cijelo ljeto jeli voće i povrće s prvim danima jeseni započnite kuru vitaminima i mineralima. Posebno obratite pažnju na vitamine E i B12 (koji ne deblja ako se uzima izolirano, ne u B kompleksu) koji su odlični unutarnji podupiratelji elastičnosti kože.
• I na kraju ne zaboravite na još nekoliko ‘sitnica’ – kad operete zube usne četkajte četkicom za zube kako bi usne bile sjajne i ne ispucale. Ne zanemarite ruke i stopala. Prije spavanja namažite ih bogatom hranjivom kremom.

Trenutno nema komentara

Comments are closed