Zašto su pidžame bolje rješenje za spavanje od spavaćica?

lisca-cheek-modnialmanah-fashionPitate li se ikada imaju li pidžame ikakvog smisla ili su one samo ostatci bogate prošlosti u kojoj su žene skrivale svoju kosu i tijelo prekrivale bogato ukrašenom odjećom za spavanje. Isprava je odjeća za spavanje bila u obliku široke haljine, a tek u 17 stoljeću (kad su pidžame stigle iz Indije u Europu) žene su dobile izbor spavati i u ugodnim hlačama. No, konzervativno društvo dopustilo je ženama da odjenu pidžame tek dva stoljeća kasnije.

Zašto su pidžame zapravo bolji izbor od spavaćica?
Svrha pidžama u hladnijim mjesecima je očita. Ona je još jedan dodatni sloj koji će čuvati toplinu blizu kože kada se temperature spuste u našim spavaonicama. Što se događa ljeti? Zanimljivo, ali ljudska koža je najbolji regulator topline i prema toj logici i zimi i ljeti bi pidžama trebala imati isti smisao. No, one imaju i higijensku funkciju. Nije u redu u odjeći u kojoj ste sjedili posvuda, leći u krevet koji bi trebao biti mirna oaza. Također odijevanje pidžame ima smirujući psihološki učinak, jednostavno navika kojom se smirujemo i mentalno obilježavamo da je vrijeme da stavimo sve brige dana po strani i zatvorimo oči na nekoliko sati. Pidžama je puno bolji izbor od spavačice jer ona u potpunosti prekriva kožu pružajući joj da se odmori.

Koji model odabrati?
Nas uvijek inspirira prekrasna Lisca kolekcija pidžama u kojima poželimo ujutro popiti kavu i pročitati novine.

Za početak, važna je tkanina. Birajte svilu, pamuk ili lan. Koža mora disati, a to najbolje može u prirodnim tkaninama. Izbjegavajte sve umjetne tkanine jer uz njih biste lako mogli izgubiti dragocjeni san.

Osobnost i modeli
Odabir modela ovisi o vašoj osobnosti – dramatična zavodnica blistati će u svilenoj pidžami, praktična djevojka u širokim pamučnim hlačama sa nekim likovim iz crtića ili prugama i ležernoj običnoj T-shirt majici. Volite li istodobno biti komotne ali i privlačne vaš izbor neka budu široke lagane hlačice i uski top od mekog materijala.

Trenutno nema komentara

Comments are closed