Zašto je važan sastav tkanine vašeg rublja?

fashion-rublje-modnialmanahNekad se jasno znalo – gaćice moraju biti od pamučne tkanine koja se može prati na visokim temperaturama bez dodatnih ukrasa kako se oni ne bi uništili u pranju. Samo 20 godina kasnije imperativ glasi – sve dolazi u obzir osim bijelih običnih pamučnih gaćica!

Mnogo različitih inačica pamuka, sintetičke čipke, ali i lycra koja je danas zastupljena na deklaracijama koje vise s vašeg rublja možda na prvu dobro izgledaju, ali dugoročno štete vašem zdravlju. Naime, pamučno rublje brzo i lako upija dodano vlagu, lako se pere i dezinficira na visokim temperaturama. Ostalo rublje pojačava znojenje i postaje odlična baza za razvoj različitih gljivičnih infekcija.

Što morate znati prilikom kupovine rublja?
• Dobro pogledajte etiketu prilikom kupovine. Ukoliko volite lijepo čipkasto rublje pazite da unutarnji dio bude pamučan. Njega posebno tretirajte prije nošenja – nakon pranja prijeđite preko pamučnog dijela parnom peglom kako bi se u potpunosti dezinficirale.
• Nosite li ipak tkanine koje možda i nisu tako zdrave, ali savršeno izgledaju na tijelu ne zaboravite na dnevni uložak. On neka bude napravljen od pamuka (Tosama Jasmin) kako biste zaštitili najosjetljiviji dio tijela.fashion-rublje-modnialmanah
• Odaberite pravi model gaćica, odnosno prilagodite rublje svojoj građi tijela. Ovo su pravila – što su bokovi širi to neka budu širi i bočni dijelovi gaćica kako biste spriječili neugodno urezivanje rubova gaćica u bokove. Imate li donji trbuh pazite na dubinu gaćica kako biste spriječile stvaranje linije između trbuha. Za žene koje nose usku odjeću tu su tange (koje ipak neka budu za posebne prigode) ili hit modeli gaćica bez rubova. Na ‘prčastim’ stražnjicama najbolje pristaju brazilke.

Trenutno nema komentara

Comments are closed