WE LOVE LOCAL a vi?

Subota je, za mnoge dan za odlazak na tržnicu. Ukoliko ste jedna od tih neka vas inspirira gastronomska platforme WE LOVE LOCAL koja vraća u modu lokalnu hranu i sezonske namirnice. Upravo ono što se može na tržnici kupiti…

WE LOVE LOCAL su uz dragocjenu podršku dvojice vrhunskih chefova, znalaca i gastronomskih vizionara Marina Medaka, vlasnika kultnog Rougemarina i Rudolfa Štefana, vlasnika restorana Pelegrini i domaćina Chefs’ Stagea, pokrenuli marketinška agencija Alert i lifestyle portal Journal.hr, a projekt s ponosom podupire hrvatska tvrtka Nord Produkt.

Zajednički cilj im je podrška, rast, jačanje i ekonomsko osnaživanje malih proizvođača autohtonih proizvoda te prepoznavanje i promocija izvrsnosti hrvatskog kulinarstva.

Chef Marin Medak, strastveni zagovornik projekta WE LOVE LOCAL koji ovu filozofiju živi oduvijek, uspio je jučer kroz sljedove originalnih jela uzvanicima prenijeti ljubav prema autentičnoj domaćoj hrani spravljenoj od lokalnih kvalitetnih i svježih namirnica i izjavio: „Vjerujem u WE LOVE LOCAL koncept kvalitetne hrane od farme do stola i zato će se ova premijerno predstavljena jela odsada nalaziti na novom jelovniku Rougemarin Cityja. Servirat ćemo autohtonu hrvatsku kuhinju od probranih lokalnih sastojaka izvedenu u street food formi. To je hrabar zaokret u ponudi, ali zagovornik projekta mora povesti primjerom. Očekujem da ćemo ovime pokrenuti trend koji će biti korak u dobrom smjeru za male proizvođače, goste restorana i društvo u cjelini.“

Kako bi svi restorani koji podržavaju, kupuju i poslužuju jela od namirnica koje se uzgajaju i proizvode lokalno bili prepoznatljivi gostima koji žele jesti kvalitetnije, pokretači platforme WE LOVE LOCAL su pripremili naljepnice koje će gostima reći da se tu priprema i poslužuje nutritivno bogata, svježa i ukusna lokalno uzgojena hrana.

Tako su na a zagrebačkom predstavljanju projekta WE LOVE LOCAL svoje mjesto u kuhinji i na stolu su našle sočne rajčice Rajska koje mirišu na bezbrižno ljeto, mirisna istarska maslinova ulja boutique brenda Fameja, profinjena vina cijenjene vinarske obitelji Pilato iz Istre, vina Mendek Selekcija, istarski craft gin i voćni likeri destilerije Aura, GUUC cijeđeni prirodni sokovi i kvalitetno domaće pivo Hajsonberg pivovare.

Trenutno nema komentara

Comments are closed