Vole li vaši klinci plišance – evo kako ih održavati da ne postanu leglo nečistoće

Iako su preslatke i dio svakog djetinjstva iračke, posebno plišanci, najčešće su “skladište” za prašinu i grinje. Upravo zato ih ne zaboravite redovito održavati. Posebno imate li hipersenzibilnog mališana, klinca koji je sklon alergijama ili mališana kojem izlaze zubići pa gotovo sve stavlja u usta. Čiste igračke čuvaju dječje zdravlje!

plišanci-savjet-modnialmanah-klinci
Upravo zato, svaka mama bi trebala znati:
• Prilikom kupovine nove igračke obratite pažnju na način održavanja (etiketica s naputcima za pranje). Sve što se može oprati je super igračka.
• Djetetu nikad nemojte davati da se igra sa novom igračkom dok je ne operete, jer se može dogoditi da se na njoj nalaze virusi ili bakterije. Zamislite samo koliko je ljudi dodirnulo igračku prije nego li je ona stigla u vaš dom
• Kako biste bile sigurne da je igračka čista, čistite je jednom tjedno. Plišance operite u stroju, a plastične igračke poprščite sredstvima za dezinfekciju i obrišite krpom.
• Koristite blage deterdžente i dobro isperite. Ako igračka ima “skrivene” dijelove, možete koristiti i četkicu, koja će vam služiti samo za to. Kada isperete igračku nemojte je brisati, ostavite da se osuši na zraku.
• Neke plastične igračke povremeno možete oprati u perilici suđa.
• Za one koje nemaju puno prostora za sušenje (posebno plišancima je potrebno puno) medvjediće i ostale mekane prijatelje možete staviti u vrećicu i gurnuti u zamrzivač na nekoliko sati, jednom tjedno. To će “ubiti” prašinu, bakterije i grinje.
• Drvene igračke najlakše se održavaju, mlakom vodom i blagim deterdžentom, ali pazite da ne puštaju boju. U tom slučaju ih bacite, jer stručnjaci tvrde da je to dokaz slabog kvaliteta.
• Igračke koje mališani koriste tijekom kupanja, nakon svake upotrebe obavezno osušite, jer su “odlične” za razvoj pljesni.. Isperite ih od sapunice mlakom vodom i osušite ručnikom.

Savjet više: Igraju li se i druga djeca igračkama vašeg djeteta, a kašlju ili su prehlađena, odmah nakon posjete ih operite, jer se na taj način lako prenose infekcije. Igračke treba češće prati i kada je vaše dijete bolesno, kao i onda kada su uprljane hranom.

Trenutno nema komentara

Comments are closed