Veliki come back brkatih frajera! Je li i vaš među njima?

Brkovi su znak muževnosti i neprikosnovenog autoriteta, duhovne i tjelesne zrelosti, tvrde stručnjaci. Policajci u Indiji, na primjer, moraju nositi ovaj modni detalj na licu, ne bi li odali utjecaj moći i ozbiljnosti organa reda i mira. Brkovi su bili zaštitni znak neponovljivog Salvadora Dalija, Nikole Tesle i Clarka Gable-a, a brada je krasila Karla Marksa.

Colin Farrell, Sean Penn predstavnici su novog vala „brkatih frajera” koji prijeti poplavi čitave filmske elite. Svaki na svoj način, s debljim ili tanjim brkovima ili u kombinaciji sa bradom, doprinose popularnosti novog trenda.

Ipak, smatra se da je „brkata revolucija” počela kada se jedan od najpoželjnijih muškaraca današnjice Bradom Pitom koji se pojavio u Tarantinovom filmu Inglorious Bastards s krajnje šarmantnim brčićima. Žene širom svijeta bile su oduševljene, a muškarci su se zapitali da li je vrijeme da se tom ukrasu dopusti povratak u svakodnevicu.

Koji brk nositi?
Još jedan Tarantinov junak, ovog puta iz filma Machete, predstavio je javnosti svoje viđenje ukrasa na licu. Odabravši nešto deblje brkove koji su spušteni sa strane, Deni Treho je formirao vlastiti zaštitni znak. Da ni mlađe generacije nisu imune na novi trend, pokazala je tinejdžerska zvijezda Justin Biber, pojavljujući se u javnosti sa tankim brkovima. Mladi pjevač je možda uspio osvojiti četiri priznanja na dodjeli Američkih glazbenih nagrada, ali je još mlad da bi se mogao pohvaliti bujnim maljama na licu. Šuškalo se da je za ovu prigodu nalijepio filmske brkove.

lifestyle-brkovi-modnialmanah-fashionBrkovi i oblik lica!
Imate li četvrtasto lice pristaju vam gusti brkovi koji širinom prelaze rubove usana. Muškarcima s ovalnim licem pristaje blago trokutasti brkovi koji bi trebali biti srednje širine. Kako ‘pustiti’ brkove? Kako biste bili sigurni da nosite pravi oblik i gustoću brkova, prvo pustite bradu. U prijelaznom periodu izgledati ćete smiješno s polu popunjenim brčićima, a bez bilo kakvog brijanja sebi otvarate različite opcije.

Trenutno nema komentara

Comments are closed