U modnom fokusu – mornarsko! Ali ipak na drugačiji način…

Sunce, more, brodovi, galebovi, plaže vječna su inspiracija svjetski poznatih dizajnera koji svake sezone na modnu scenu pošalju berem nekoliko outfita u kojima kraljuju pruge i čiste linije.

Čak i ako niste ljubitelji ovog stila znajte da on pruža veliku mogućnost kombiniranja u poslovnom odijevanju. S njim jednostavno ne možete pogriješiti.

5 načina kako kombinirati ovaj look
• U ovoj sezoni su moderne uniforme. U poslovnom looku neka vas inspirira uniforma kapetana. Stroga pencil suknja, uska majica i bolero naglašenih ramena odlična su poslovna kombinacija.
• Mornarski look čine i haljine koje neka budu retro kroja. Haljina uža u gornjem dijelu i široka (puni krug) u donjem je must have ovog ljeta. Odaberete li klasično plavu haljinu, uz bijele sandale zatvorenih prstiju i torbu dobile ste super poslovnu kombinaciju.
• Na jahti u košulji? Da, tako to čine kapetani broda i njihove bolje polovice. Upravo zato u urbanoj verziji ovog stila odjenite lanenu košulju dugih rukava i kombinirajte uz uske suknje
• Ovaj stil podrazumijeva i nošenje bermuda. Ove sezone, duljine nešto iznad koljena, mijenjaju klasične suknje.
• Za sve koji naginju sportskoj ležernosti idealna kombinacija podrazumijeva širu majicu s V izrezom ili polo, prugastu ili jednobojnu, lanene hlače, a za večernje izlaske pun pogodak mogu biti i tamno plave bermude.

mornarsko-fashion-modnialmanah

Što kaže bonton? Mornarske majice, po bontonu, nisu dopuštene za strogi poslovni look. Volite li ovaj stil, uz tamno plavi sako i svjetlije hlače (bež primjerice) kombinirajte košulje ili polo majice s ukrasima kao što su sidra, mornarski amblemi…

Trenutno nema komentara

Comments are closed