Tri super vježbe za čvrste noge uz pomoć peraja

Kad bi svaka od nas samo 10 minuta dnevno tijekom svog godišnjeg odmora plivala perajama sve bismo imale čvrste noge i podignutu stražnjicu. Cure, samo je 10 minuta potrebno tako da…

U čemu je tajna?
Plivanje je uvijek blagotvorno za duh i tijelo, ali uz pomoć peraja pokreće se veća mišićna masa jer voda pruža veći otpor, pa tijelo troši više energije. Prilikom plivanja perajama u isto vrijeme rade mišići nogu, stražnjice i prsnog koša.

peraje-modnialmanah-zdravlje-plivanje

Evo (isprobanih) vježbi koje možete raditi ukoliko još uvijek ljetujete:
• Na plaži u plićaku sjednite na dno, ispravite leđa, a ruke i noge potpuno ispružite ispred sebe da budu paralelne s površinom vode. Počnite lupati nogama bez da ih savijate u koljenu. Vježbu napravite u dvije serije po 10 minuta.
• Plivajte svaki dan najmanje 15 minuta leđni ili običan kraul. Ako niste sasvim dobar plivač, možete ispred sebe postaviti plastičnu ploču koja će vam pomoći da održavate ravnotežu u vodi. Potpuno ispravite noge i energično udarajte perajama.
• Kada ste u dubokoj vodi, budite potpuno ravni i na 30 sekundi energično udarajte perajama, trudeći se da vam noge ostanu potpuno ravne. Vježbu ponovite dva puta.

Trenutno nema komentara

Comments are closed