Tri ključna savjeta za održavanje grudnjaka

Iskrivljene košarice, izblijedjele boje, mucice na naramenicama i još puno ružnih detalja na grudnjaku posljedica su vaše ne brige prema vašem najboljem prijatelju. Bez obzira jesu li vam prsa mala pa ih grudnjakom povećavate ili velika pa dobar minimajzer čini čuda.

grudnjak-održavanje-modnialmanah-savjet

Upravo zato danas usvojite tri ključna savjeta kad je održavanje grudnjaka u pitanju

  1. Pranje i sušenje – Grudnjaci spadaju u osjetljive tkanine pa u skladu s time krenite s održavanjem. U perilici ih perite uvijek na programu ‘ručno pranje’, bez centrifuge i ne miješajte ih s ostalim tkaninama. Kad ih izvadite iz perilice nemojte ih cijediti uvrtanjem, niti ih stavljati da se suše viseći sa štrika. Položite ih ravno na žicu i postite da se osuše.
  2. Spremanje grudnjaka – Ukoliko grudnjake samo nagurate u ladicu sa ostalim rubljem trebate biti svjesni da će lako izgubiti svoj oblik. Posebno su osjetljivi grudnjaci s čvrstim košaricama koje se lako ‘slome’ i ne pružaju lijep oblik prsima. Upravo zato odredite posebno mjesto na koje ćete odlagati grudnjake, bez savijanja, tj. slaganja korpi grudnjaka jednu u drugu. Nemate li za to veliku ladicu grudnjake držite na vješalici.
  3. Zadržite boju grudnjaka – Nakon nekog vremena, bijeli grudnjaci lagano požute, dok crni izblijede. Kako biste to spriječili, pažljivo ih perite. Crne grudnjake perite deterdžentom za očuvanje postojanosti boja, a za bijele možete iskoristiti jednostavan trik. Bijele grudnjake ostavite da se 20-ak minuta natapaju u hladnoj vodi u koju ste dodali malo ocata. Nakon toga ih operite blagim sredstvom za pranje.
Trenutno nema komentara

Comments are closed