Tražite li inspiraciju za blagdanski meni? Evo ideja s potpisom restorana Apetit

Hrana diktira razvoj i raspoloženje cijelog blagdanskog druženja. Pripazite da ste napravili meni koji jedu svi, ali opet morate biti maštoviti i pokazati da ste se potrudili. Iz tradicionalnih namirnica može se napraviti nešto novo i sjajno. Ako uspijete u tome, naravno, svi će vas pitati za recept. Tako ćete ostati u sjećanju svih koji budu kasnije ta jela pripremali u vlastitom domu. Zagrebački restoran Apetit posebnu pažnju posvećuje upravo blagdanskom stolu. Pri uređenju pomno se bira svaki detalj, a ovo je njihovih pet jela koja će vaši bližnji sigurno zavoljeti.

Za blagdansko predjelo tim Apetita na čelu s cheficom Sanjom Gregorius predlaže školjke rumenku ili lakirku s azijskom salatom. Ovaj naizgled neobičan spoj lagano je predjelo koje će nas okusima odvesti u neke daleke krajeve. Lasagne od crvenog zelja idealno su predjelo za ovo doba godine. Ovu kombinaciju mnogi sigurno nisu probali, a oduševljava na prvu. Tradicionalni bakalar ovog puta Apetit predlaže u škartocu s gorušicom i povrćem. Ova ukusna kombinacija oduševit će i samim izgledom. Za one koji se odluče za mesnu kombinaciju jela, piletina u soli izbor je s kojim ne možemo pogriješiti za blagdanski stol. Kesten kolaču kao prijedlogu deserta razveselit će se ponajviše najmlađi.

Patite i na dekoraciju!
„Što se dekoracije samog stola tiče, možete je napraviti s puno elemenata koje možete ubrati u prirodi ili kupiti na placu. Priroda je pojam i početak vaše dekoracije. Kesteni, rogač, sušene naranče, cimet grane šipka, grane borova …. Uz to kombinirajte malo srebrenih lučica i kugli. Vaš blagdanski stol začas će dobiti neodoljivi izgled!“ – savjetuje Sanja Gregorius i dodaje: „Najbolje je i odrediti gdje će tko sjediti, goste treba izmiješati. U rasporedu sjedenja razdvojiti parove, sjednite ih pored osoba s kojima možda i nisu tako upoznati. Na taj ćete način dobiti efekt novih druženja i komunikacije o novim temama!“

Trenutno nema komentara

Comments are closed