Tips and tricks kad je jutarnji make up u pitanju!

Slabo svjetlo u kupaonici, jutarnja žurba, šminkanje na semaforu, ali i stara i nekvalitetna šminka uvelike se mogu odraziti na vašem dnevnom make up-u! Puder niste dobro razmazale, rumenila je previše, korektor je ušao u pore, a maskara se precrtala ispod očiju stvarajući ‘rakun pogled’. Ok curke, svakome se događa!

A kad se već dogodi, onda naučite na koji način sanirati ‘štetu’ i zablistati kao da ste se šminkale satima.

Ovo su beauty tips and tricks:

makeup-modnialmanah-beauty-šminkaUps…previše je sjenila na kapcima?!
Znate li kako je ponekad isto sjenilo izgledati drugačije na oku. Razlog tome može biti godišnje doba, prehlada, alergije… Ukoliko upravo to primijetite, koristite četkicu za sjenčanje kako biste ublažili jačinu boje sjenila. Dobro rasporedite sjenilo prema ivicama i prema gore, a ako vam se i dalje boja čini previše tamnom, na četkicu stavite malo svijetlog sjenila i nanesite ga na područje cijelog kapka. Boju možete ublažiti i puderom u prahu.

Zabetonirali ste svoje lice?
Lagano navlažite spužvicu za nanošenje šminke (pazite da spužvica bude skoro suha) i prelazite preko lica i ‘mrlja’ nastalih prilikom nanošenja pudera. Lagano natapkajte lice pokretima prema dolje jer ćete upravo tako ukloniti višak pudera. Posebno pazite na područje oko očiju jer će se upravo ovdje vidjeti svaki sloj koji ste nepotrebno nanijeli. Kad ste otklonili višak pudera s područja oko očiju, jagodicom malog prsta lagano osjenčajte kožu ispod kapka kako biste sjedinili podlogu s kožom.

Lagano uklanjanje viška rumenila
Ponekad je vrlo lako pretjerati s količinom rumenila jer se razlikuju četkice za njihovo nanošenje. Kako biste uvijek znali koliko vam je potrebno rumenila četkicu uvijek očistite i uvijek iznova nanesite puder. Isto tako rumenilo nikad ne nanosite ‘napamet’, već pažljivo stojeći pred ogledalom. A kako maknuti višak? Laganim tapkanjem maramicom po obrazima.

Previše naglašene obrve?
Šminkanje uvijek završite i pravilnim oblikovanjem obrva: ukoliko nemate uredne obrve koje će vašem licu dati oblik, lijepo ih naglasite. Ali nemojte pretjerivati! Ako pretjerate s olovkom za obrve (ili sjenilom), uzmite štapić za čišćenje ušiju i lagano njime prođite obrvom u smjeru suprotnom od rasta dlačica. Boju ćete ublažiti u tren oka!

makeup-modnialmanah-beauty-šminka

Ah, maskara na očnim kapcima
Imate li kvalitetnu maskaru, vjerojatnost od njezinog preslikavanja na očne kapke je minimalna. No, ipak… Može se dogoditi. Kako ukloniti preslikanu maskaru? Nekoliko kapi mlijeka za skidanje šminke nanesite na štapić za čišćenje vanjskog dijela uha i uklonite točkice nastale od preslikane maskare.

Trenutno nema komentara

Comments are closed