Tencel lyocell, recycled polyester, encel modal samo su neke eko tkanine u koje ćete se zaljubiti!

Nova modna sezona je počela, a Mohito u fokus stavlja neodoljivo šarmantan dizajn i odličnu modno/eko priču. Naime, u ovoj se kolekciji nalaze komadi s oznakom MOHITO CARES koji su napravljeni od kvalitetnih prirodnih tkanina ili dobiveni održivim načinom recikliranja. Za svaki prodan komad s ovom oznakom Mohito će posaditi jedno drvo, a vi ćete nositi nešto što savršeno odgovara vašoj osobnosti i za što su korišteni najbolji materijali.

fashion-mohito-tkanine-modnialmanah

A kad smo kod materijala, prije nego li lijepu haljinu odbacite jer ste na etiketi pročitali da je napravljena od recycled polyestera proučite kako je nastao taj poliester. Prihvatite ga, nosite i zavolite. Na tržištu su nove tkanine koje voli naša koža. Čak i ona najosjetljivija!
ENCEL MODAL je certificirani modalitet, izvađen iz drva celuloze. Biorazgradiv je, a njegova se vlakna uglavnom proizvode iz obnovljivog izvora sirovog bukovog drveta, dobivenog iz održivih šuma u Austriji i susjednim zemljama, procesom koji je ekološki prihvatljiv.

TENCEL LYOCELL je certificirani liocel, stvoren iz drvene celuloze. Također je biorazgradiv. Nastaje u zatvorenom ciklusu, koji osigurava bolju cirkulaciju energije i vode kao i manju potrošnju kemikalija. Nije alergentan, tako da se preporuča osobama koje pate od alergija.

RECYCLED POLYESTER je dobiven od recikliranih materiala poput plastične ambalaže. Zahvaljujući njegovoj uporabi uspostavljamo bolji odnos s prirodom- njegova proizvodnja šteti potrošnju prirodnih resursa poput vode i energije te se smanjuje količina otpada.

REPREVE RECYCLED POLYESTER je poliester napravljen od recikliranih materiala, uključujući PET boce. Njegova proizvodnja emitira manje stakleničkih plinova nego standardni postupak, a štede se i voda i energija. Odjeća od vlakana često se odlikuje visoko kvalitetnom i vrlo izdržljivom.

ORGANIC COTTON je organski proizveden pamuk. Za njegovu proizvodnju nisu korištene kemikalije koje uništavaju lišće biljke tijekom postupka, njegova proizvodnja također doprinosi uštedi vode. Skuplja se ručno i čisti prirodnim sredstvima. To je pamuk puno bolje kvalitete od tradicionalnog pamuka.

LENZING ECOVERO je viskoza s certifikatom Europske unije i ekološkom oznakom EU. Dobiva se od drvene celuloze podrijetlom iz održivih šuma. U proizvodnji ove tkanine se koristi 50% manje vode nego prilikom koncencionalne proizvodnje viskoze.

Trenutno nema komentara

Comments are closed