Svježina u torbici – savjeti za održavanje torbi

savjet-torbica-održavanje-modnialmanahDnevna torba, po istraživanjima, veliki je izvor nečistoća (često i neugodnih mirisa). Imajte to na umu svakog tjedna koji bi trebao započeti čistom torbicom.

Ovo je pet savjeta kako torbicu uvijek držati fresh:
1. Vikend neka bude vrijeme kad ćete iz svoje torbice istresti baš sve. Na taj ćete način vizualizirati zašto vam je torbica zapravo teška ali i osvježiti njezinu unutrašnjost. Mrvice usišite usisavačem (nastavak za tapicirani namještaj), a unutrašnjost prebrišite mokrom krpicom.
2. Budući da su ručke najviše korišten dio torbe svakako ih redovito brišite sredstvom za dezinfekciju (najbolje je kupiti u dm-u sprej za dezinfekciju 9,90 kuna Denkmit). Dezinficirati možete i unutarnji dio torbe pazeći na tkaninu.
3. Platnetne torbice su proljetni hit, no one se brzo i prljaju. Ne zaboravite ih oprati u perilici. Na programu za ručno pranje, uz dodatak deterdženta za osjetljivo rublje. Kako ne bi izgubila formu, stavite je neka se suši na suncu. Formu torbe zadržite ručnikom ili krpama koje ćete staviti u unutrašnji dio torbe.
4. Ukoliko ste primijetili da su u unutrašnjosti torbe masne mrlje, njih uklonite otopinom vode i beby šampona te krpom s mikrovlaknima.
5. Svježinu torbice održavajte s nekoliko kapi parfema (kojeg ste nanijeli na čistu unutrašnjost torbe) ili s jednom maramicom koju biste stavili u sušilicu rublja. Neka unutrašnjost torbe uvijek miriši.

Trenutno nema komentara

Comments are closed