Svi sve znaju o grudnjacima, a opet prsa ‘kipe’ ispod odjeće! Gdje griješite?

Iako se čini kako odgovor na pitanje ‘po kojem principu odabrati idealan grudnjak’ znaju apsolutno svi, još je uvijek puno žena kojima se ispod majica nazire linija krivo odabranog grudnjaka. Ljeti su prozirne i svijetle tkanine nemilosrdne, pa ukoliko vidite da nešto ‘kipi’ ispod vaše linije grudnjaka znajte da je vrijeme za promjenom modela ili veličine grudnjaka.

Zašto je tome tako?
Prsa se tijekom jednog mjeseca promijene (mogu biti manja ili veća ovisno o hormonskom ciklusu) i za jedan cijeli broj, a tijekom života promijene oblik i veličinu i do dva broja. Upravo zato potrebno je napraviti mini mjerenje svakih pet godina, u slučaju da dobijete ili izgubite koji kilogram, nakon rođenja djeteta… Grudnjak mora uvijek biti besprijekoran odabran u skladu s oblikom i veličinom prsa.

Možda vam pomogne ovo…. Model uskladite s veličinom prsiju!
• Velika prsa uvijek moraju biti unutar grudnjaka – ne smiju ‘kipjeti’ na prednjici ili na bočnim dijelovima. Isto tako velika će prsa grudnjak podignuti pa pazite na njegove naramenice. Neka budu šire kako se ne bi neugodno usjecale u ramena.
• Kruškolika prsa mogu biti manja i velika. Ukoliko su manja nosite push up grudnjak koji će lijepo oblikovati i podignuti prsa. Neka model grudnjaka bude retro, neka podsjeća na grudnjake Pin up djevojaka. Velika kruškolika prsa su teža pa ih ‘oblikujte’ grudnjakom dubljih košarica koje su na prednjici odvojene stiliziranim ‘V’ detaljem. Što su prsa teža neka budu šire naramenice.
• Prsa poput jabuka! Ovaj tip prsa najčešće ‘stoji’ pa ih je grudnjakom potrebno oblikovati. Odaberite model grudnjaka čije se košarice drže uskim detaljem na prednjici. Volite li modele grudnjaka koji vas neće sputavati pristajat će vam i stilizirani topići-grudnjaci.
• Mala prsa je potrebno optički povećati i to modelom grudnjaka koji u svojem donjem dijelu ima već ušivene jastučiće koji podižu dekolte. Prilikom kupovine grudnjaka pazite na težinu. Odaberite model koji je pun, ali lagan.

Trenutno nema komentara

Comments are closed