Svi pričaju o detoxu tijela. Evo kako ga napraviti na ‘sam svoj majstor’ način!

Detoksikacija je u posljednje vrijeme jako popularna, pa svakog dana možemo pročitati recept za rješavanje tijela od toksina, stresa… Čitajući i isprobavajući recepte, napravili smo malo istraživanje i došli do zanimljivih rješenja koja će u potpunosti resetirati tijelo i pomoći vam da ojačate imunitet i pripremite se za poslovne izazove koje donosi jesen.

beauty-detox-modnialmanah-zdrav-život

Kako napraviti ‘sam svoj majstor’ detoks tijela?
• Dobro jutro uz čašu mlake vode u koju ste iscijedili cijeli pola limuna! Na ovaj ćete način brzo hidrirati tijelo i potaknuti rad jetre. Rezultati su vidljivi već nakon prvog tjedna.
• Ne zaboravite piti vodu! Tijekom dana važno je popiti najmanje 10 čaša vode, posebno pijete li puno kave. Kad je tijelo dovoljno hidrirano biti će puno energije što će rezultirati podizanjem raspoloženja, snagom, ali i urednom probavom, gubitkom kilograma, čistom kožom… Za one koji imaju nizak tlak dobro je u jednu čašu vode staviti i nekoliko zrnaca soli!
• Znate li što je klorofil? A tekući klorofil? Nabavite ga u trgovinama sa zdravom hranom i ne zaboravite popiti tijekom dana razmućenog u čaši vode. Ovaj moćni antioksidans savršeno podiže imunitet, veže na sebe teške metale i odlično sanira problem s kandidom. Uz tekući klorofil u svoj dnevni ritam uvrstite i kokosovo ulje. Dovoljno je pojesti samo jednu žlicu kokosovog ulja prije spavanja i u potpunosti ćete regulirati metabolizam i rad crijeva.
• Koliko često jedete? Kako bi tijelo potaknuli na sagorijevanje masnoća napravite pauzu između večere i doručka oko 12 sati! Vjerovali ili ne u prvih 6 sati nakon večere vaše je tijelo usmjereno na probavu, a nakon toga kreće sagorijevanje masnoće i dotoksikacija.
• Spavajte u mraku! Spustite rolete, isključite televizor i ostale uređaje. Miran san u mračnoj prostoriji pomoći će vam da potaknete rad hormona, smanjite apetit, stres, potaknete memoriju i kreativnost. Spavate li kvalitetno dovoljno vam je između 6 i 8 sati sna.

Trenutno nema komentara

Comments are closed