Svaka tri mjeseca mijenjate parfem, a dezić?

Znanstveno je dokazano kako se tijekom jednog dana možemo različito znijiti. Sve ovisi u kojim smo situacijama i pod kolikim stresom. Naime – drugačiji je znoj uslijed vrućine, napornog vježbanja, stresa jer dolazi do izlučivanja znoj različitog kemijskog svojstva. To je priča o samo jednom danu…

Tijelo svaka tri mjeseca mijenja svoj ritam jer se pokušava prilagoditi vremenskim uvjetima, ali i situacijama u kojima se nalazimo. Upravo zato je potrebno barem svakih 6 mjeseci mijenjati dezodorans kako bismo izbjegli situaciju da proizvod više ne neutralizira znoj i neugodno se miješa s njim.

dezić-beauty-modnialmanah

Što morate znati prilikom odabira idealnog proizvoda?
• Znojite li se često izaberite proizvod u stiku kojeg ćete nanijeti na obrijan pazuh. Čak i ako ste muškarac.
• Nema razlike između dezića za žene i muškarce osim po mirisu. Izaberete li jedan neutralni možete ga oboje koristiti. Naravno, pod uvjetom da nije riječ o dezodoransu u stiku. Njega ne dijelite s nikime.
• Oprezno s tuširanjem i pranjem. Prečesto kupanje i korištenje sapuna i gelova za tuširanje može isušiti kožu koja će se prirodno dodatno mastiti i znojiti.

Znate li?
Neki proizvodi koje koristimo u svakodnevnoj njezi uzrokuju žute mrlje na svijetloj odjeći. Riječ je o reakciji aluminija i znoja, a potom i tkanine i sredstva za pranje odjeće. Zato, oprezno čitajte deklaraciju i birajte dezodoranse bez aluminija.

Trenutno nema komentara

Comments are closed