Subrina Professional vodič za stiliziranje kose!

Nekome savršeno odgovara gel za kosu, nekima lak, a nekima pjena! Koji je vaš idealan proizvod za stiliziranje kose? Odgovor se krije u tipu vaša kose, ali i frizuri koju ste odabrali. Drugim riječima, imate li kratku kosu sa šiškama koje želite podizati od lica prema gore ili nositi ‘na stranu’ koristite gel. Duga i gusta kosa koju povremeno želite nositi i kovrčavu treba pjenu.

U danas otkrivamo sve tajne stiliziranja kose uz pomoć Subrina Professional linija koje uostalom koriste i vaši frizeri nakon bojanja i oblikovanja kose.

PJENA ZA KOSU, OBLIKUJE KOVRČE I DAJE VOLUMEN
Pjena za kosu odličan je proizvod za definiranje kovrča, postizanja volumena tanke i slabe kose. Idealan je proizvod i za muškarce i za žene, ovisno o tipu kose i frizuri. Prije nego li kupite novu pjenu za kosu, pogledajte njihovu namjenu. Postoje pjene namijenjene za oblikovanje kose uz pomoć topline, odnosno fena ili figara/pegli za kosu, dok se druge koriste samo uz pomoć prstiju. Isto tako neke pjene pojačavaju, odnosno smanjuju čvrstoću kose.

Kako nanijeti pjenu na kosu?
Pjenu nikada nemojte stavljati direktno na kosu, već je prvo protrljajte kroz dlanove, a zatim je nanesite na čitavu duljinu kose, počevši od korijena, pa prema krajevima. Za raspoređivanje pjene možete koristiti i široku četku. Ne pretjerujte, za gotovo sve duljine i oblike frizura dovoljna je količina koja otprilike odgovara veličini loptice za stolni tenis ili golf. Dodajte još malo ako imate izrazito dugu kosu. Želite li pojačati volumen kose? Pjenu nanesite na korijen vlažne (ne mokre) kose. Dodatni efekt bujne kose postići ćete i ukoliko glavu zabacite prema dolje i stavite pjenu na kosu.

NJEGOVO VELIČANSTVO GEL ZA KOSU
Gusta i ljepljiva masa za kosu idealna je za kovrčave i valovite kose koje se na ovaj način ‘drže pod kontrolom’. Suprotno tome,mekane, tanke ili ravne kose ne smije se stilizirati gelom.

Kad koristiti gel?
• Prilikom oblikovanje kratkih frizura
• Za kroćenje razuzdanih lokni
• Definiranje kraćih i duljih kovrči
• Za oblikovanje čupavih ili zalizanih frizura

Većina gelova postoji u više jačina, pa prije odabira razmislite o vašem tipu kose i stilu kojeg želite postići.

Kako pravilno nanijeti gel za kosu?
1. Za najbolji dojam gel nanesite na vlažnu kosu
2. Uzmite manju količinu između dlanova i protrljajte ih, kako bi ravnomjerno rasporedili gel. Ne zaboravite da previše gela može biti pogubno za frizuru, a premalo neće biti dovoljno efektno. Dovoljno je otprilike oko 1-2 žličice.

NAHRANITE KOSU UZ POMOĆ VOSKA
Vosak je idealan proizvod za stiliziranje kose. Njime se postiže srednja čvrstoća frizure, koja tijekom dana ipak može lagano da popustiti.
Kao što mu i samo ime kaže, ovo je preparat na bazi voska. Zbog toga se vosak za kosu “ne suši” što je njegova osnovna razlika u odnosu na gel ili pjenu.

Kad koristiti vosak?
• Za postizanje teksture i čvrstoće kratkih i poludugih frizura, posebno za kovrčavu kosu
• Definiranje lokni, uz ublažavanje kovrčavosti
• Razdvajanje kose u pramenove, a zatim i njihovo stiliziranje po želji
• Za neuredne frizure i definiranje slojevito ošišane kose

Kako nanijeti vosak?
• Izvadite manju količinu voska koristeći 3 srednja prsta. Pazite da ne pretjerate, bolje ga je dodavati po malo dok ne postignete željeni look.
• Protrljajte ga između prstiju, kako bi ga ravnomjerno rasporedili i malo zagrijali, jer se tako najlakše nanosi. Vodite računa da vam na prstima ne ostanu grudice voska.
• Kako stilizirati šiške? Stavite jednu ruku ispod šiški, a zatim prođite prstima kroz njih. Prste jedne ruke stavite ispod, a prste druge iznad šiški i pritisnite, praveći nešto kao sendvič od šiški. Zatim povucite i nanesite vosak na šiške.

Trenutno nema komentara

Comments are closed