Što treba vaša kosa – okruglu ili ravnu četku?

beauty-kosa-hair-njega-modnialmanahZa dobru frizuru i lijepu i njegovanu kosu potrebno je puno. Zdrav organizam, pravilna njega i kvalitetna četka. Češljate li kosu ili oblikujete frizuru četkom koja je idealna za vašu kosu izbjeći ćete stvaranje elektriciteta i pucanje kose.

Na što trebate paziti?
• Prilikom odabira četke za kosu imajte na umu da, ukoliko je ona kvalitetna, može potrajati i nekoliko godina.
• Ako niste sigurni koji model odgovara vašoj kosi, najbolje je nabaviti nekoliko modela, pa kasnije odabrati onaj najbolji. Ovo je praktično za domaćinstva u kojima živi nekoliko žena koje lako mogu testirati četke i odabrati onu najbolju za sebe.
• Dlačice mogu biti prirodne, sintetičke ili mješavina prirodnih i sintetičkih. Najčešće se za izradu četki koristi veprova dlaka koja je vrlo nježna prema kosi, a kombinira se s najlonom da bude čvršća.
• Izbjegavajte četke s metalnim zupcima jer lome kosu.

Koji oblik četke odabrati?
Velika plosnata četka – idealna za ravnanje kose i ‘feniranje na ravno’, a preporučuje se za dugu i gustu kosu.

Velika okrugla četka – Kao i plosnata četka, služi za ravnanje kose. Ovakav tip četki razlikuje se po zupcima ili dlaci, ali i po tome jesu li okviri od metala, drveta ili keramike.

Manje okrugle četke – Odlične za bob frizure i kosu srednje dužine jer joj daju punoću. Koriste se za uvijanje i stiliziranje kose, dodavanje volumena, feniranje šiški…

Četke s rupicama – Ovakve četke omogućavaju dobru cirkulaciju zraka, što skraćuje vrijeme sušenja i feniranja. Najčešće se izrađuju od aluminija koji se zagrijava i tako utječe na brže sušenje i oblikovanje kose.

Trenutno nema komentara

Comments are closed