Što možete napraviti danas za svoju dugovječnost?

Potrošačka groznica, trendovi koji nameću zdravu, ali ne prilagođenu prehranu, život u skladu s diktatom postizanja velikih poslovnih uspjeha utječu na svakog od nas. Umaraju i brže nego li mislimo, ‘troše’ tijelo i um, čine nas starijima, malaksalima… Zašto je to tako? Odgovor se nalazi u prebrzom načinu života uz pomoć kojeg zaboravljamo na osnovne korake u postizanju zdravlja-malim koracima koji su nekad bili potpuno normalni u životu. Dragi moji, želite li biti zdravi, fit i uvijek spremni na svakodnevne izazove, ne zaboravite na tri temeljna koraka u postizanju zdravlja.

Ne zaboravite…
• SAN – temelj zdravlja svakog čovjeka! Liječnici savjetuju da je potrebno minimalno sedam sati sna svake noći. Ukoliko konstantno gubite po jedan/dva sata tijekom dana vrlo brzo ćete biti u zaostatku i tijelo će slati signale – pad imuniteta i prekomjerno debljanje samo su neki signali na koje trebate obratiti pažnju.

zdrav-život-modnialmanah
• BUDITE U POKRETU (prođite barem dvije tramvajske stanice dnevno) Ukoliko vježbate par sati tjedno u umjetnom okruženju teretane, a ostatak vremena provodite sjedeći na poslu, u autu ili na kauču, niste mnogo učinili za svoje tijelo. Tijelo želi svakodnevnu aktivnost pa ne zaboravite prošetati. Kad dođete s posla obujte ugodnu obuću i napravite barem jedan krug oko zgrade.
• JEDITE ZDRAVO, ALI UVIJEK LAKO PROBAVLJIVU HRANU Nemojte se opterećivati dijetama. Jedite ono što odgovara vašem tijelu. Nekad će to biti žitarice, nekad voće, nekad meso… Ni vaš organizam neće uvijek prihvatiti svaku hranu na isti način. Uvijek osluškujete ono što vam tijelo govori i ne možete pogriješiti.

zdrav-život-modnialmanah

Trenutno nema komentara

Comments are closed