Što morate znati želite li svakog dana nositi haljinu?

Haljina je vladarica dobrog stila pa ne čudi kako se našla u modnom fokusu brojnih dizajnera! Znate li kako je treba nositi kao osnovni odjevni predmet dnevnog look-a i kako je kombinirati uz cipele, hulahupke, kardigane…? Uostalom kakve vam hulahupke trebaju- mat ili sjajne?

Odgovore daje vaše tijelo, pa upravo zato kroj haljine i sve ostale detalje birajte u skladu s njime!

Kruška (uski bokovi, jači bokovi i bedra)
Izgledaju odlično u haljinama koje naglašavaju struk i padaju niz bedra. Košulje-haljine s remenom ili sve što je krojeno na način da istakne gornji dio tijela koji je uži. Izbjegavajte koso rezane haljine i donje dijelove koji su uski.

Dječačka figura (sitnija građa tijela, bez oblina)
Ako imate lijepe noge, nove siluete haljina – uske, s okruglim izrezom, strukirane na bokovima, za vas su dar s neba. Ako vam to zvuči malo previše, vojnički stil uskih košulja-haljina ležernija je opcija. Probajte i sa spuštenom haljinom koja se kopča na bokovima. Izbjegavajte danas popularan A kroj haljine jer je previše krut za vašu figuru.

Imate obline? (Naglašena prsa i bokovi , jače noge, ruke)
Nježno krojene haljine do ili ispod koljena će biti savršene. Za ljeto uložite u haljinu od laganog materijala koja će biti lepršava, ali opet ne previše prostrana. Imate li obline, izbjegavajte duge haljine ravnog kroja i one sa tankim naramenicama. Rijetko kome dobro pristaju. Šifon isto tako nije baš dobar izbor jer vizualno dodatno postara pa to ostavlja dojam kao kad vidite majku koja želi izgledati kao kćer. Bez obzira imate li dobre noge, ultrakratka haljina nije baš najbolji izbor, pogotovo za žene koje imaju bokove. Razmislite o tome koliko želite otkriti ruke. Mali rukav je u većini slučajeva najbolji izbor.

haljina-fashion-modnialmanah

Trenutno nema komentara

Comments are closed