Što morate znati o odjeći za zimsku rekreaciju? Puno toga!

Trčite li u staroj trenirki, tajicama, tenisicama koje ste kupili prije nekoliko godina, idete na klizanje u ski opremi, skijate u nekoliko slojeva odjeće koji ne dišu, a u teretani više pokazujete trendove?

Rekreirate li se zimi pazite na odjeću. Ovo su savjeti!

Za trčanje: Tajice neka budu napravljene od tkanine koja lako upija znoj i brzo se suši. Isto tako i majica preko koje nosite šuškavac. On će vas zaštiti od vlage koja je u zraku. Riječ je o Dry Fit tkaninama koje propuštaju znoj na površinu da ispari i tako ostavljaju kožu suhu i prozračnu. Kod kupovine odjeće za trčanje pazite na tenisice. Tenisice za trčanje trebaju biti udobne prije svega, savitljive da bi nam noga bolje legla u njih te da bolje reagiraju na neravninama. Upravo zbog toga nisu napravljene od čiste kože nego u kombinaciji sa drugim mekanijim materijalima. Potplat tenisica ne smije biti ravan da ne bi bilo sklizanja po travi ili zemlji( to su tenisice za dvoranu). Moraju biti čvrsto zavezane da nam zglob bude osiguran.

fashion-odjeća-zima-modnialmanah

Klizanje: Za ovaj je sport potrebno odjenuti odjeću kao kod trčanja. Uska majica koja je ili pamučna ili Dry fit majica te uske tajice ili hlačice koje neće pružati otpor pri kretanju te sa kojima nećemo zakačiti nekog prolaznika. Ne zaboravite na kacigu i na štitnike koje je potrebno imati.

Skijanje: Za ovaj se sport uvijek odjenite slojevito kako biste pojedine slojeve mogli skidati ovisno o tome koliko vam je zagrijano tijelo. Pazite posebno na hlače- skafanderi iz jednog dijela su šik, ali ni malo praktični. Posebno idete li u toalet.

Fitness je u zatvorenom, ali to vam ne da za pravo da se previše razgolitite. Birajte funkcionalnu odjeću koja će upijati znoj, koja vas neće neugodno stezati i koja u svojem sastavu ima dovoljno elastina da vas prati prilikom tjelovježbe.

Trenutno nema komentara

Comments are closed