Sretno vam Valentinovo! Evo zašto ga slavimo…

Jeste li se ikad zapitali zašto slavimo Valentinovo? Od kada se slavi i tko je zapravo zaslužan da je upravo 14.02. praznik ljubavi?

Legenda kaže kako obilježavanje Valentinova potječe iz vremena starog Rima. Tada je na vlasti bio car Klaudije II koji je zabranio ženidbu i zaruke vojnika kako bi spriječio njihovu želju za ostankom kod kuće. No, ljubav je jača od svih zabrana. U to se uvjerio i svećenik Valentin, koji je potajno vjenčavao sve vojnike koji su to željeli. Car je za to čuo, pa je osudio svećenika na giljotinu. Bilo je to 14. Veljače koji je od tada, u čast svećenika postao dan zaljubljenih.

lifestyle-valentinovo-modnialmanahValentinovo se u Americi slavi više od 50 godina, a kako raste standard tako je i taj dan postao puno više od pukog omilježavanja ljubavi uz bombone i ljubavna pisma. A znate kako to ide, sve što je u Americi postaje globalno popularno. U Hrvatskoj se Valentinovo slavi više od 20 godina uz prigodne gastro i društvene programe koji su začinjeni finim pralinama i ružama. Uživajte danas u društvu onih koje volite!

Trenutno nema komentara

Comments are closed