Split je spreman za MONTURU 2019

Preostalo je još nekoliko dana do najvažnijeg modnog događaja u Splitu MONTURA 2019 – SPLIT FASHION DESTINATION koja će u četvrtak, 13. lipnja u vrt Galerije Meštrović privući brojne zaljubljenike u modu. Ove godine će svoje kreacije predstaviti neki od najznačajnijih dizajnera i modnih brendova poput dvojca Elfs, sestara Boudoir, Identity by Igor Djuga, Callegari, Arileo, Ana Kujundžić, Bubabu design by Gorana Milaković, Lokomotiva by Lana Puljić, Delight by Ivan Friščić, Martina Herak, Obrtnička škola Split, No7 by Šime Kovačević, Ivana Cvrlje i Etno Mot. Za divne frizure, pobrinut će se Keune akademija – hair service, dok će za lica modela i šminku biti zaduženi stručnjaci iz Callegari tima.

fashion-split-montura-2019-modnialmanah

Znate li? Prva Montura, održana je prije čak devetnaest godina u Dioklecijanovim podrumima davne 2000. godine i do danas je održala svoj kontinuitet i uspješnost. Jedna od zanimljivosti je činjenica da su mnogi hrvatski dizajneri svoju karijeru započeli upravo na Monturi. Mnogobrojne manekenke su također svoju karijeru započele na ovom projektu, a neke od njih su danas majke, uspješne poslovne žene i rado viđene gošće u prvim redovima na revijama.

„Tajna uspjeha projekta poput ovog je upravo u tome što iza njegove realizacije stoji vrijedna i kreativna ekipa koja je već godinama uhodana i u istom sastavu“ – dodaje autor i producent Monture, Tonči Šundov.

Pokrovitelji projekta su Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta, Splitsko dalmatinska županije, Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Split, Obrtnička komora Splitsko dalmatinske županije, Udruženje obrtnika Split i Turistička zajednica Grada Splita, a za medijsko pokroviteljstvo zaslužna je Grazia. Ono što Montura nudi, uz sjajne modne kolekcije su, more, sunce i dašak temperamentnog juga koji će vas, pod otvorenim nebom, osvojiti na prvu.

Foto: Zvonimir Ferina (Montura 2018.)

Trenutno nema komentara

Comments are closed