Solana NIN, mjesto koje morate vidjeti!

Zvuči nevjerojatno, ali solanu Nin godišnje posjeti između 70.000 – 100.000 ljudi- mahom turista koji žele vidjeti kako nastaje sol, uživati u ljepoti prirode i znanju koje se prenosi s generacije na generaciju. Jeste li bili na ovom prekrasnom mjestu?

Umjesto da odmarate u okolnim apartmanima, svoj godišnji odmor oplemenite jedinstvenim izletom s cijelom obitelji i uživajte u prostoru solane koja je zapravo magični muzej. Stara je preko 1500 godina o čemu svjedoče arheološki nalazi iz doba Liburna (Ilira). Solana priča priču o soli kroz povijest, ratove, slavlja, ljubav, užitak i rad. Kroz sve to vrijeme puno toga se mijenjalo, no jedna stvar je ostala ista. Sol se još uvijek ručno, baš kao nekada, s velikom dozom ljubavi i užitka, a generacijama polja ninskih soli daju najbolje od sunca, Jadranskog mora i bure s Velebita.

Dani otvorenih vrata
Svake godine solana Nin otvara svoja vrata posjetiteljima u lipnju, srpnju i kolovozu predstavljajući istinsku priču o nastajanju bijeloga zlata na potpuno prirodan način. Posjetitelji mogu do kasnih večernjih sati uživati u besplatnim obilascima uz stručno vodstvo.

Trenutno nema komentara

Comments are closed