Siječanj je uvijek prekretnica – protiv depre i suvišnih kilograma vježbanjem!

Siječanj je doba godine kada često zazivamo pomoć naših trenera. Iako je hladno i sve nam govori da bismo trebali ostati u krevetu, ovaj mjesec može biti prekretnica. S jedne su strene bili brojni izlasci i poplava emocijama u prosincu i mir, besparica i sumiranje dojmova u siječnju. Vrijeme je da dignete glavu visoko i 20 minuta dnevno vježbate! Na taj ćete način pomoći tijelu i umu budu bolji, produktivniji i zdraviji.

„Redovita tjelovježba može pomoći u prevenciji moždanog udara, nekih vrsta raka, depresije, bolesti srca i demencije, smanjujući rizik za najmanje 30%. Uz redovito vježbanje, rizik od raka crijeva opada za 45%, a osteoartritisa, visokog krvnog tlaka i dijabetesa tipa 2 za nevjerojatnih 50%“ – podaci su ovo britanske Academy of Medical Royal Colleges iz 2015. godine iz studije Vježba – Čudotvorni lijek.

Aktivna Hrvatska zajedno s partnerima nastavlja s edukacijama i treninzima u 2019. godini diljem Hrvatske. Najčešće zdrave navike tijekom zime gubimo i onda iznova kreću „pripreme za naredno ljeto“. Ovakvo poimanje, naprosto kampanjsko shvaćanje tjelesne aktivnosti nije dobro, jer samo kontinuiranom i svakodnevnom tjelesnom aktivnosti možemo imati benefite na zdravstveni i lokomotorni sustav. Definitivno, dobri treninzi mogu se napraviti i kod kuće u vašoj dnevnoj sobi za što samo treba dobra volja i onaj najteži prvi korak.

Znate li? Aktivna Hrvatska se održava pod pokroviteljstvom Predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović. Partneri projekta i u novoj sezoni su Kineziološki fakultet iz Zagreba, Hrvatska liječnička komora – koja savjetuje i mjeri indeks tjelesne mase, Biotrening – koji će provoditi besplatnu dijagnostiku te Definicija Hrane koja će provoditi nutricionistička savjetovanja. U 2019. trud vježbača prepoznat će i partneri NIVEA, Mivela voda s kojom možete sve, Merkur osiguranje, Decathlon, Tosama, Kotanyi, te poliklinika Vaš Pregled. Oni će osigurati sve što je potrebno za ugodno vježbanje te njegu i oporavak nakon treninga.

Prijavite se za treninge diljem Hrvatske na www.aktivnahrvatska.hr a prvi zajednički trening je u Novoj Gradišci u subotu, 19. siječnja u 12 sati.

Trenutno nema komentara

Comments are closed