Sezona je kestena – vrijeme je za brigu oko kose i vlasišta

Nekad vam se toliko jede da ne možete dočekati kraj kuhanja ili pečenja! Nutricionisti bi rekli da vam nedostaju vitamini B grupe pa vam tijelo žudi za namirnicama koje su prirodni izvori ovog vitamina. Kesteni su slasna i vrlo jesenska priča koja osim što podiže energiju, zavarava glad uvelike djeluje i na rast kose i zdravlje tjemena. Upravo zato u ovo vrijeme iskoristite sve njegove blagodati!

Osim što ćete jesti ovu namirnicu bogatu mineralima, škrobom, vitaminima B grupe, kao i vitamina A i C, potražite plodove divljeg kestena koji je nejestiv ali bogat taninom koji potiče cirkulaciju u tjemenu i samim time rast kose. Za to vam je potrebno nekoliko plodova koje ćete pretvoriti u odličan losion koji nekoliko puta u tjednu utrljajte u tjeme.

beauty-hair-kosa-kesten-modnialmanah

Što vam je potrebno?
Nađite 7 dravih plodova divljeg kestena i stavite ih u hladnu vodu te pustite da voda proključa. Kuhajte 20-tak minuta, pustite da se ohladi pa procijedite kroz gustu gazu. Losion koristite nekoliko puta tijekom tjedna i najmanje mjesec dana.

Savjet više: ukoliko vam je kosa bez sjaja ovaj ‘losion’ prelijte preko cijele kose nakon pranja i ne ispirite. Sjaj kose će se vratiti već nakon prvog tretmana.

Trenutno nema komentara

Comments are closed