Samo za njegove oči – 5 šoping pravila koja mora znati svaki muškarac!

Koliko ste se puta našli u nedoumici koji broj nosite dragi naši muškarci? Bezbroj! Nekad je taj podatak znala vaša mama, a onda kad ste se oženili to je informacija koju zna vaša žena! A koji vam kroj pristaje? U tome vam supruga ne treba biti maher, jer odabir dobre forme treba uvijek biti u skladu s vašim tijelom.

Ovo je pet osnovnih pravila koja morate znati idete li u kupovinu. Sami!
• Koji broj sakoa nosite? Stanite uz zid i pogledajte liniju sakoa i ramena. Ako su izjednačeni to je vaša veličina. No, ne i kroj. Je li sako pravilno krojen testirajte na slijedeći način – stavite ruke u položaj ‘zagrljaja’ i pogledajte raspor na leđima. Ako se previše rastvori otkrivajući podstavu odaberite model s duplim šlicem. Isto tako ako su se gumbi jako napeli odaberite model s drugačijim kopčanjem.
• Trebaju li vam jastučići ispod sakoa? I to isto tako možete testirati prije kupovine. Pružite ruku kao da se rukujete. Ukoliko se naramenica jako podigla odaberite sako s manjim jastučićima ili bez njih (imate li široka ramena). Idealna duljina sakoa je ona koja prekriva stražnjicu.
• Kako odabrati idealnu košulju. Da je idealna veličina košulje znati ćete tako da između ruba ovratnika i vrata stavite jedan prst. Model košulje je pravi kad su gumbići jednaki na svim dijelovima – i na trbuhu i na prsima. Što je naglašeniji trbuh, košulja bi trebala biti ravno krojena. Kad smo kod košulje važno je znati i ovo: manžeta košulje treba početi na mjestu na kojem završava dlan. Na taj način će rukavi košulje biti ‘na pravom mjestu’ kad savijete ruku u laktu. Širinu rukava odaberite tako da između svake strane, oko ruke, stanu po dva prsta. Pazite na duljinu košulje. Kad čučnete, ona mora ostati u hlačama.
• Prilikom odabira idealnog modela hlača pazite na slijedeće: hlače moraju uvijek biti na bokovima. Čak i onda kad ih nosite bez remena. Nogavice moraju pratiti liniju nogu ne otkrivajući mišiće. Koliko trebaju biti duge nogavice? Toliko da prekriju gornji dio cipela.

Trenutno nema komentara

Comments are closed