Razmazite nepce kamenicama!

Kamenica se jela u davna vremena u čast božice ljepote Afrodite, a njena čuvena svojstva i danas privlače gastro stručnjake koji ih pripremaju na razne načine. Želite li uživati u njima s povjerenjem se prepustite užitku u restoranima obitelj Šare u kojima je u tijelu mjesec kamenica!

kamenice-bota-šare-gastro-modnialmanah

Antonela i Zrinka Šare mjesec kamenica najavljuju uz tri načina pripreme, a koji godinama oduševljavaju generacije koje su posjećivale neki od obiteljskih restorana diljem Hrvatske. Kamenice su najbolje svježe uz krišku limuna, tako njihov bogat okus u potpunosti dolazi do izražaja. No, izvrsne su pripremljene u tempuri na Japanski način kao i one na žaru pripremljene po dalmatinskim recepturama.

U danima koji su pred nama, a naročito oko blagdana Svetog Josipa (19. ožujka), mesnato tijelo ove plemenite plosnate školjke najizdašnije je u svojoj zrelosti. Puno je joda, selena, cinka i kroma čiji će vas miris oplahnuti nakon što oštrim nožem razdvojite njene ljušture. Meso kamenice iznimno je hranjivo jer sadrži puno bjelančevina, ugljikohidrata, minerala i vitamina A, B1, B2, C, D, E, EP, a 15g mesa kamenice ima istu količinu vitamin C kao i 3g limunovog soka. Za mnoge gastronome kušanje sirove hrane ritual je povratka u ranu fazu civilizacije. Od 12. ožujka do 1. travnja u svim restoranima Bota Šare kamenice će se nuditi po posebnim promotivnim cijenama, a to je idealna prilika za posebne gastro užitke.

Foto: Martina Cvek

Trenutno nema komentara

Comments are closed