Protiv siječanjske depre – narančasti detalji u domu!

Ova je boja, kažu stručnjaci, boja osjećajnih osoba jake volje, odnosno onih koji znaju izražavati svoje osjećaje. U siječnju, koji je najdepresivniji mjesec u godini upravo ovom bojom začinite prostor u kojem boravite.

Ljubitelji ove boje imaju jako razvijenu intuiciju, skloni su zaljubljivanju i razmišljanju, ali i samoodricanju. Ako je izbor boje bliži žutoj nijansi, znači da osoba jako teži biti u centu pažnje! Narančastu posebno vole zdravi, racionalni, uspješni i druželjubivi ljudi vesele naravi.

Koju prostoriju obojiti?
Ukoliko ste prepoznali sebe i svoje ukućane u opisu s početka teksta, onda je narančasta idealna boja za osvježenje prostora u kojem živite. Koju prostoriju obojiti? Onu sobu kroz koju će prolaziti mnogo ljudi! Narančasta soba olakšava komunikaciju, ublažava nervozu i potiče apetit, pa je stoga idealna za neobavezna druženja i proslave svih vrsta. No narančasta u spavaćim sobama može, na primjer, ometati san, a općenito prostorija može djelovati manja nego što jest. Kako biste to izbjegli ovu boju koristite u dobro osvijetljenim prostorijama te za kontrast na jednom od zidova. U posljednje vrijeme je posebno moderna nijansa terakote koja nudi toplinu, ljubav i pozitivnost u jednom.

Želite li samo promijeniti detalje?
Prostor ćete jednostavno osvježiti uvođenjem dekorativnih tkanina u obliku stolnjaka, zastora, novih presvlaka za stolice i slično. Neki od ovih dekorativnih elemenata u narančastoj boji osvježit će vaš prostor i udahnuti mu čari proljeća.

Trenutno nema komentara

Comments are closed