Proljetni beauty imperativ: narumenite se!

I beauty početnice znaju – svježinu i ljepotu licu pruža rumenilo! Imate li svijetlu put koristite koraljne i ružičaste nijanse. Žene bež nijansi kože zablistati će s rumenilom u boji ‘zemlje’ A žene tamnije puti (koje lako tamne) izgledati će svježe rumenilom u boji breskve.

Nas su oduševila essence Matt touch rumenila koja ujedno predstavljaju i beauty vjesnika proljeća. Nježne su teksture koja stvara mat završetak na obrazima te pruža licu svjež dodir boje za zdrav izgled.

Kako se narumeniti? Pazite da ne pretjerate! Prilikom šminkanja rumenilo treba nanijeti u manjim količinama i staviti na lice upravo na ono mjesto na kojem je potrebno. Zašto? Ono će optički suziti lice, proširiti ga, produljiti ili skratiti. Sve ovisi o obliku lica. Znate li koja pravila vrijede za vaš oblik lica?

Imate li…
Ovalno lice Rumenilo nanesite kružnim pokretima na najvišem dijelu jagodične kosti tj. na onom dijelu koji je najudaljeniji kada se nasmijete.

Okruglo lice Kako ćete znati da je lice okruglo? Ista je širina čela i donjeg dijela lica kojeg karakteriziraju i često naglašeni obrazi. Kako nanijeti rumenilo? Slijedeći oblik trapeza, prateći da ne pređete donji dio jagodica. Na kraju, nanesite sasvim malo rumenila na sljepoočnice i bradu. Nemojte nanositi rumenilo na jagodice jer ih ne želite naglasiti.

Izduljeno liceLice koje je izduženo potrebno je “skratiti”. Rumenilo nanesite u blagim vodoravnim linijama. Savjet više: na rubove čela nanesite svijetlo rumenilo, a laganim pokretima na sredinu brade i čela nanesite rumenilo u tamnijoj nijansi.

Četvrtasto lice Kako lice ne bi izgledalo grubo rumenilo nanesite na vrhove jagodica ispod vanjskog ruba oka i dobro povežite.

Trenutno nema komentara

Comments are closed