Pripremite se na vrijeme – evo kako uštedjeti na poklonima ovog Božića!

Ulazimo u najsvečaniji, ali i najrastrošniji mjesec u godini. Koliki vam je budžet? Mali? Ne očajavajte i ne peglajte kartice, kako ne biste u iduća tri mjeseca plaćali darove s kamatama. Potražite ideje kako olakšati budžet.

poklon-božić-modnialmanah-shopping

Što možete darovati (a ne potrošiti puno)?
• Imate li puno prijatelja s kojima ćete se vidjeti ovih blagdana darujte im kuglice na kojima ćete flomasterima napisati zanimljive poruke. Kuglice kupite u većem pakiranju, a misli potražite na Internetu. Vrlo šik dar kojeg će se sjetiti svaki put kad počnu kititi bor.
• Volite li se fotkati, za blagdane napravite fotografije zajedničkih trenutaka iz prošle godine. Slike s mora, izleta ili kolaž više njih može biti povoljan i kreativan dar.
• Puno djece – puno slatkiša! Mališani vole zanimljivo umotane darove, pa ne kupujete li igračke ukrasite kutiju od cipela šarenim papirom i napunite ih u potpunosti slatkišima koje vole – bomboni, lizalice, grickalice…sve dolazi u obzir.
• Što darovati bakama, djedovima? Neka vaši mališani otisnu svoje dlanove u lijepu sliku. Temperama namažite dlanove i utisnite ih u sliku. Napišite imena i godinu i to je to… Isto tako možete uokviriti i fotografije i njima dodati misli.
• Ispecite kolačiće koje ćete kreativno ukrasiti i staviti u male kutijice koje ćete darovati čestitarima. Za one kreativnije – postoje kolači koji se poklanjaju kao teglice pune sastojaka koje treba ispeći. Potražite te recepte na Internetu i budite kreativne.
• Za one koje vole cvijeće – lončanice su dobar dar. No, pazite da darujte biljku s porukom. Odaberite nešto što potiče financijski uspjeh, zdravlje u obitelji, ljubav…
• Imate li veliko društvo napravite zabavno razmjenjivanje darova. Koliko vas je na druženju, toliko radova ponesite i organizirajte tombolu. Tako će svi dobiti dar, a smijeha neće nedostajati.
• I za kraj – osobi koju volite darujte romantične trenutke u dvoje. Napravite poklon bon za masažu u kućnoj radinosti, toplu kupku uz svijetlo svijeće… Takav dar može biti bolji odabir od klasičnog darivanja pidžame ili košulje.

Trenutno nema komentara

Comments are closed