Počinjete vježbati ove jeseni? Evo pet savjeta za kupovinu opreme!

Gotovo da ne postoji modni brend koji u svojoj ponudi nema i odjeću za sport i rekreaciju. Da ne govorimo o supermarketima koji imaju ‘sportski tjedan’ i posebnu pogodnost za ovaj tip odjeće. Treba li kupovati povoljne ili uložiti u kvalitetnu odjeću i brendove koji su specijalizirani za vježbanje?

Kineziolozi će se složiti da je oprema važan segment svakog treninda i nije svejedno u čemu vježbate. Zapravo u to ćete se uvjeriti i sami već na prvom treningu.

zdravlje-vježba-oprema-modnialmanah

Zato… Ovo je pet osnovnih savjeta za kupovinu adekvatne opreme
• Tjelesna aktivnost dovodi i do pojačanog znojenja, pa odjeća treba biti izrađena od laganih i prozračnih materijala.
• Odjeća mora osiguravati dobru cirkulaciju jer krv i kisik pokušavaju doći do mišića, ali ne smije biti pretijesna kako bi koža mogla disati i kako bi mogli izvesti vježbe.
• Dobra odjeća za vježbanje upija znoj i dopušta koži da diše.
• Pazite na sportsku obuću. Ona treba biti prikladna za planiranu aktivnost. Na primjer, trčanje na traci zahtijeva udobne i kvalitetne tenisice koje će olakšati izvođenje vježbi i učiniti ih manje stresnim za stopala.
• Važno je znati da su tenisice jedan od najvažnijih komada sportske opreme. Pogrešne tenisice mogu dovesti do ozljeda ili uzrokovati bol u stopalima ili koljenima, a dobro izabrani modeli omogućit će vam slobodno kretanje i bolje izvođenje vježbi.

Trenutno nema komentara

Comments are closed