Planirate li u povoljan shopping, evo što morate znati!

Sve je više klinaca koji svojom građom tijela odstupaju od standarda pa mame i tate imaju problema s odabirom odjeće. Rukavi i nogavice su prekratke, struk previše širok ili uzak. Upravo zato potrebno je zanemariti veličine i pronaći brendove koji svojim standardom najbolje odgovaraju vašem klincu. Orchestra je jedan od njih – dolazi iz francuske, a odjeća je prilagođena različitim dječjim konstitucijama.

shopping-bebe-klinci-modnialmanah-fashion-orchestraUkoliko ćete iskoristiti sniženja za kupovinu odjeće, evo što morate znati:
• Kupujete li odjeću za bebe, znajte da je veličina uvijek u skladu s duljinom! Ukoliko primjerice kupujete odjeću za novorođenče znajte da su prosječne bebe duge između 50 i 53 centimetara. Kupite za broj veću ‘prvu’ odjeću jer novorođenčad najbrže raste!
• Kakav model body-a kupujete? Ukoliko je on bez rukava, znajte da ga je potrebno kombinirati uz vestice s dugim rukavima. Bebama je uvijek hladnije nego nama odraslima!
• Pazite na udobnost odjeće! Male bebe puno leže, pa pazite da modeli body-a ne budu s kopčanjem na leđima. Mališani koji idu u vrtić trebaju slojevitu odjeću kako bi bili spremni za promjene temperature. Školarci su aktivniji pa birajte odjeću napravljenu od tkanina koja lako upija znoj.
• Pazite na krojeve – oni uvijek trebaju biti u skladu s građom tijela. Što to zapravo znači? Ukoliko su klinci mršavi i visoki pazite na struk odjeće – ne smije padati ništa, od štramplica do hlača/suknje jer to stvara nervozu. Punije klince ne smije ništa stezati pa pazite na elastin u tkanini. Ne navikavajte ih na trenirke, puno će bolje izgledati traperice i suknjice s elastinom.
• Kupujete li sada više odjeće birajte komotnije komade (barem jednu veličinu) jer klinci brže rastu u proljeće i ljeto.

Trenutno nema komentara

Comments are closed