Planirate li šoping u Londonu – evo što morate znati!

LFW jer upravo završio, a modna struka i brojne šminkerice svoju pažnju usmjeravaju na Milano. Ili na vlastite ormare u kojima će se naći i Londonski shopping trofeji. Što smo mi kupili u Londonu ovih dana, u nekoj drugoj priči. Ovo je tema o šopingu u najpopularnijoj kreativnoj europskoj prijestolnici u kojoj trendovi nastaju na gradskim ulicama u neobičnim spojevima osobnosti i kultura ljudi koji u njemu žive.

Oxford street je najpopularnija shopping destinacija kroz koju dnevno prođe najmanje 20 tisuća ljudi. Pola od njih su turisti koji su u potrazi za modnim suvenirima s putovanja, a druga polovica domaći šminkeri koji u ponudi omiljenih brendova traže novitete.

Mi smo pročešljali temeljito ovu ulicu i ovo je naša priča o tome kako i gdje šopingirati!
Početak neka bude na samom vrhu Oxford Street-a, na metro stanici Marble Arch. Stanete li na početak ulice, čak i ako ne volite shopping vrlo brzo ćete pasti pod globalni utjecaj – svi ulaze i izlaze iz trgovina, nose vrećice, žustro komentiraju izloge. Svi, pa krenite i vi! Reklame svih trgovina su bočno istaknute tako da ćete imati kontrolu o brendovima kojima dolazite u susret. Ulicu je jednostavno prelaziti, pazite samo na obrnut smjer vožnje automobila. Na svakoj ulici piše iz kojeg smjera dolaze automobili (gdje gledati prilikom prelaska ulice).

Kad ste u Londonu istražite Londonske brendove, odnosno ono čega nema kod nas. Debenhams (nalazi se na lijevoj strani ulice gledajući iz smjera Marble Arch) je najpopularnija, ali i najsadržajnija robna kuća za sve koje žele uživati u modi. Nije tako šminkerska kao primjerice Harrods, ali u njoj možete kupiti kvalitetnu odjeću, obuću, modne detalje s dizajnerskim potpisom koji jamči kvalitetu. Ono što je nas oduševilo je i činjenica da u Debenhamsu možete kupiti i vjenčanicu. Mladenke, pogledajte ponudu, za 100 funti se može kupiti super haljina. Na bočnim stijenama je i velik izbor modnih detalja kojih nema kod nas – rukavice svih duljina, ukrasi za kosu, različiti nakit… Planirate li reći sudbonosno da, a u Londonu ste, ovaj odjel ne smijete propustiti.

Popularna britanska modna marka Marks& Spencer također je odlična stanica za shopping. Ono što će vas oduševiti je veličina robne kuće, ali i činjenica kako se brend razvio toliko da brojnim zaljubljenicama u ovaj brend nudi čak i ručak sa svojim potpisom. Cijene su pristupačne , a aš je savjet da uvijek sve dobro razgledate prije kupovine. Donji katovi su s klasičnom ponudom (koja se najbolje prodaje) ,a gornji s mini kolekcijama i kreativnijim komadima. A to se traži kad ste u Londonu!

Nešto niže, na toj istoj strani nalazi se niz popularnih street style brendova poput Forever 21 i Top Shop koji ujedno predstavlja i kultno mjesto za shopping u Londonu. Njega morate vidjeti, jer ovo je najveća street style robna kuća u kojoj možete naći sve – frizera, stilistu, restoran, puno stranih brendova ali i odličnu ponudu odjeće, modnih detalja i kozmetike. Cijene nisu baš popularne, ali…

Ono što je nas oduševilo je nešto novija shopping adresa koja je otvorena u blizini Top Shop-a. Poljski Reserved otvorio je svoja vrata prekrasnom trgovinom koju su brojne šminkerice stavile na sam vrh svojih shopping lista. Čak i ako dolazite iz Hrvatske ne propustite ovu adresu jer u londonskom Reservedu možete pronaći komade koji su rađeni samo za ovo tržište. Kako je neon modni imperativ ranog proljeća ulaz Reserveda je upravo u toj temi. Cijene su puno povoljnije u odnosu na druge brendove, a komadi kreativniji kako biste naglasili vlastitu modnu individualnost. Mi smo se oduševili…

fashion-london-shopping-modnialmanah

Jednako kao što smo se oduševili Harry Potter kornerom u Primark shopu koji se nalazi na samom dnu Oxford streeta, na metro stanici Tottenham Court Road . Britanski Primark je puno veći od Primarka u Austriji na kojeg smo navikli,ali ponuda je više klasična. No, ono što oduševljava kad ste turist u Londonu je ponuda modnih suvenira. Na ulici u suvenirnicama su majice kratkih rukava primjerice 10 funti, a u Primarku čak bolje kvalitete 2,5 funti. Isto tako izrazito skupi suveniri s Harry Potterom u Primarku su do 10 funti (u muzeju ili u suvenirnicama i najobičnija šalica je 12 funti. Na Heathrow aerodromu smo vidjeli najskuplje verzije – šalica je bila 17 funti).

Što još morate vidjeti u šoping turi u Londonu?
Od Oxford Circus stanice (križanje na kojem se nalazi veliki H&M i Top Shop) krenite Regent streat ulicom prema Piccadilly Circus-u. U ovoj su ulici nešto drugačije trgovine – više planetarno popularnih brtanskih brendova poput Burberry shopa u kojeg morate ući. I za kraj Harrods. Nalazi se na metro stanici Knightsbridge i predstavlja pravu modnu poslasticu za sve ljubiteljice mode. Upravo ovdje na jednom mjestu možete vidjeti sve novitete sezone, ali i pojesti najskuplji sladoled u Londonu (kuglica je oko 7 funti) i kupiti zanimljive suvenire na drugom katu robne kuće.

fashion-london-shopping-modnialmanah

Trenutno nema komentara

Comments are closed