Pet savjeta za šminkanje osjetljivih očiju!

Imate li osjetljive oči, vjerujemo kako ste oprezni s nanošenjem maskare, sjenila, tuša na oči. Isto tako vjerojatno pazite i na sredstva s kojima skidate šminku. No, što zapravo smeta i na što se treba posebno paziti?

beauty-make-up-oči-šminka-modnialmanah

1.Pazite na četkicu maskare
Imate li kratke trepavice vjerojatno ste potražili maskaru koja ih čini duljima. Pazite na taj proizvod imate li osjetljive oči. Maskara s vlaknima za produžavanje trepavica nije najbolje rješenje jer vlakna mogu upasti u oči i izazvati iritaciju. Bolje su rješenje maskare za povećanje volumena.

2.Koristite četkice za sjenila
Nanosite li sjenila nanosite ih primjerenim četkicama, a ne prstima koji zbog svoje težine mogu iritirati kožu. Pazite na čistoću kozmetičkog pribora: prljave četkice mogu dodatno iritirati kožu.

3.Izbjegavajte sjenila i pudere u prahu
Imate li osjetljive oči ili ten, koristit određene teksture. Sjenila, korektori i puderi neka uvijek budu tekući/kremasti kako bi se izbjegle sitne čestice koje iritiraju oči.

4.Kapi za oči!
Koristite li kapi za oči stavite ih bar pola sata prije nanošenja šminke. Tako će se oči odmoriti i biti spremne za šminkanje. Ukoliko su oči crvene i umorne, odmorite ih s dvije žlice koje ste dobro rashladili u frižideru i stavili na zatvorene kapke. To uvijek pali!

5.I na kraju, pažljivo skinite šminku
Skidanje šminke podjednako je važno. Kako biste izbjegli iritaciju, koristite proizvode za skidanje šminke koji ne sadrže ulja.

Trenutno nema komentara

Comments are closed