Pazite na miris svog ormara!

Napokon ste napravili generalno pospremanje ormara – odjeću ste presložili, provjetrili i napravili mini inventuru onog što nosite i onog što ćete darovati! Prije nego li zadovoljno zatvorite vrata ormara ubacite u njega mirisne detalje koji će zadržati svježinu vaše odjeće!

Danas vam otkrivamo detalje s prirodnim mirisima…
• Moć eteričnog ulja lavande! Ovo je recept kojeg su koristile naše bake – eterično ulje lavande odlično osvježava unutrašnjost ormara i ladica. Uz to na prirodan način tjera moljce.
• Svježinu naglasite uljima citrusa poput limuna, naranče ili limete. Oni su intenzivniji od ulja lavande pa ako ormare ne držite previše otvorenim miris će se širiti i ove jeseni. Eterično ulje nakapajte na vatu i ostavite u krajevima ormara i ladica.
• Kreativnije domaćice napravit će od starih krpica malene vrećice koje se lijepo mogu napuniti suhim cvijećem – ružine latice, suha lavanda, drugo ljekovito bilje lijepo usitnite škarama i nagurajte u malene vrećice. Njih zatvorite i objesite na vješalice u vašem ormaru. Kad prestanu mirisati nekoliko ih puta ‘zgnječite’ kako bi bilje ponovo počelo ispuštati opojne mirise.
• Pijete li čaj – ne bacajte vrećice. Njih osušite i stavite u džepove hlača, jakni. Iznenadit ćete se kako će lijepo mirisati.
• Parfem vam je ‘pri kraju’? Skinite pumpicu i ostavite bočicu u kutu ormara. Još dugo će se širiti miris.
• I za kraj – sapuni! Oni su jedan od najpovoljnijih mirisa za ormar. Kupite sapune cvjetnih mirisa ili citrusa i ostavite u ormaru.

Trenutno nema komentara

Comments are closed