Ovog ćemo proljeća nositi tradicionalnu kinesku haljinu Qipao!

Naravno u njezinoj suvremenoj verziji koja pokazuje da žene ne trebaju nužno pokazati dekolte da bi bile ženstvene i seksi!

Qipao je tradicionalna ženska haljina koja se lako odijeva (za razliku od kimona). Karakterizira je visoki ovratnik (viši od tipične ‘ruske kragne’, slijedi liniju tijela i dolazi s malim ili poludugim rukavima. Na prednjici se kopča sitnim gumbićima i često se nosi sa širokim remenom. I kod Kineskinja koje žive na Zapadu, ovaj model haljine je sinonim za svečanosti pa upravo žene kineskog podrijetla ovaj model biraju za različite svečanosti.

A kako je tradicionalna kineska haljina stigla na modni tron? Za to je zaslužan tajvanski dizajner Wang-Chen Tsai-Hsia za Shiatzy Chen koji brendira duh bujnog „neo-kineskog šika“, slaveći tako tradicionalnu kinesku estetiku u modernom dizajnu spajajući elegantan istok i zapad. Njegove kreacije su od prvog trena bile inspiracija i za mnoge street style brendove koji su detalje s nošnje i strogoću linija prenijele i na majice, tunike, haljine, sakoe… Naravno krojevi su modificirani i prilagođeni zahtjevima suvremenih žena. Čak i onih koje žele pokazati dekolte.

Trenutno nema komentara

Comments are closed