Ostalo vam je nepopijenog piva? Evo što sve s njime možete napraviti! Prije nego li ga bacite…

Tijekom blagdana ste se intenzivno družili s frendovima, u novoj otišli na skijanje i ovaj vikend koristite za povratak u realnost. U prvi dio radne godine. Ukoliko ste u svojem frižideru pronašli pola boce nepopijenog piva (kojem je nestala pjena) nemojte ga bacati. Pivo možete iskoristiti na x načina u svakodnevnom održavanju čistoće svojeg doma.

Evo pet načina na koje možete iskoristiti staro pivo!
• Na tepih je kapnula kava? Na svijetli trosjed čaj? Ne brinite – te se flekice mogu skinuti uz pomoć piva. Kako? Preko mrlje prelijte malo piva i lagano trljajte pustite da se osuši i pogledajte – nema je. Ukoliko se radi o većoj mrlji, ponovite postupak nekoliko puta.
• Znate li što će učiniti zlatni nakit još zlatnijim? Vjerovali ili ne – pivo. Na krpicu nanesite malo svijetlog piva i nježno istrljajte zlatni nakit (ne prelazite preko kamenčića). Suhom krpicom polirajte!
• Kosa vam je suha i bez sjaja? Oživite je uz pomoć piva. Pije tuširanja u jednoj šalici pomiješajte pola čaše tople vode s tri velike žlice piva. Nakon što šamponom operete kosu, nanesite ovu otopinu na kosu i ostavite da stoji nekoliko minuta. Kosu isperite i pogledajte – dobila je sjaj i volumen.
• Ne možete popiti cijelo pivo, a dan ste odlučili provesti u spremanju svog doma? Polovinu piva popijte, a s drugom polovicom očistite drveni namještaj. Kako? Nanesite na meku krpu pivo i jednostavno prebrišite namještaj. Polirajte drugom, suhom krpom!
• Ukoliko pripremate meso koje ćete peći na naglo, pustite ga da odstoji pola sata u pivu. Iznenaditi ćete se kako će postati mekano i sočno!

 

Trenutno nema komentara

Comments are closed