Oprezno održavajte svoje skijaške rukavice!

Boravak na snijegu podrazumijeva i nošenje adekvatne odjeće i modnih detalja od kojih su rukavice najvažnije. One štite kožu ruku od zime, ali i pružaju ugodu tijekom skijanja/sanjkanja. Kako bi vam dlanovi bili ugrijani odaberite rukavice koje su dizajnirane za zimske aktivnosti.

savjet-skijaške-rukavice-modnialmanah

Upravo prave skijaške rukavice napravljene su od nepropusnih tkanina s punjenjem koje zadržava prirodnu toplinu ruku. Vanjski dio rukavica najčešće je pojačan kožnim dijelom koji je, kad je na donjem dijelu rukavica, posebno praktičan prilikom skijanja. Upravo ti kožni dijelovi su ‘zeznuti’ kad se te iste rukavice trebaju održavati.

Što morate znati o pranju i sušenju skijaških rukavica?
• Ukoliko nisu jako prljave rukavice nemojte prati. Vlažnom krpom (najbolje ‘čarobnom’ ) prijeđite preko zaprljanih dijelova i ostavite rukavice da se osuše na sobnoj temperaturi.
• Nikad rukavice nemojte prati strojno. Perite ih u mlakoj vodi s malo tekućeg deterdženta za njegu osjetljivih tkanina. Lagano potopite rukavice u mlaku vodu prstima prijeđite zaprljane dijelove i objesite da se voda iscijedi. Kad je voda nestala položite rukavice na žicu kako bi se osušile do kraja.
• Rukavice nikad ne sušite na radijatoru ili u sušilici. Čak i ako su suhe između skijanja nikad ih ne stavljajte na direktan izvor topline. Upravo radijator može rukavice pretvoriti u ‘čvarak’.

savjet-skijaške-rukavice-modnialmanah

Trenutno nema komentara

Comments are closed