Obojite svoju jesen – evo kako nositi hit boje sezone!

Boje su najbolji začin svakoj kombinaciji ukoliko su odabrane na pravi način, ali i kombinirane s ostalim bojama koje pojačavaju ili ublažavaju jedna drugu. Modna je jesen počela, ponovo se vraća ljubičasta, plava postaje nova crna, a žuta nakon svojeg najjačeg tona ovog ljeta, postaje topla i zlaćana u hladnijem dijelu godine…

boje-fashion-modnialmanah
Jeste li spremne?

Plava je nova crna
Želite li izgledati sigurno u sebe, biti autoritativni na poslu? Odjenite plavu. I to tamno plavu koja je odlična baza za kombiniranje. Zamislite, jedan dobar tamno plavi kostim ili odijelo, tamno plave hlače… Želite li djelovati svježe, a imate svjetliju put, oči i kosu nosite svjetlije nijanse plave koja ulazi u sivi spektar. Sve nijanse plave se odlično kombiniraju uz crvenu, zelenu, žutu, ali i boju ciklame

Žuta podiže raspoloženje
Nakon jarke žute koja je dominirala u outfitima ovog ljeta, jesen u fokus stavlja zlačane nijanse ove boje. Ukoliko ste loše volje, a boja puta je svijetla – odjenite nešto žućkasto tog dana. Žuta jakna, baloner, sako idealno će vas osvježiti, ali vas i naglasiti u masi. Ukoliko radite s ljudima, posebno mlađima kombinirajte ovu boju za svakodnevne outfite za posao. Idete li na strogi poslovni sastanak, držite li stručno predavanje, govorite li pred velikom grupom ljudi izbjegavajte jarku žutu boju na baznim komadima. U tom slučaju svoju klasičnu kombinaciju začinite žutim modnim detaljima.

Podignite energiju crvenom
Crvena boja donosi određenu energiju, pa je zato idealna za večernje izlaske, duga poslovna putovanja ali i duge radne dane u uredu. Kome pristaje? Svim ženama koje imaju svijetlu put, svijetle oči i koje su dominantne građe tijela. Što to znači? Imate li više od 165 cm, ali i boju kose, tena i očiju u skladu s crvenom, nosite ovu boju. Ona outfitu daje određenu dozu seksipila i privlači mušku pažnju. Upravo zato je idealna dominantna boja za izlaske i kao boja/detalj za poslovno odijevanje.

Napokon zelena jesen
Zelena boja, posebno ona u tamnijim nijansama predstavlja odličnu alternativu tamnoplavoj ili smeđoj. U psihološkom smislu ova boja naglašava spremnost za timski rad. Zelena je boja odlična kao poslovna boja i idealna je za sve profesije osim političke – u tom kontekstu ona emitira konzervativne poruke. Kombinirajte je uz bež, plavu, crvenu, ali i ljubičastu narančastu… Pazite samo na nijanse i intenzitet boje.

Ponovno na modnoj sceni – kraljevski ljubičasta
Želite li biti primijećeni u radnoj sredini nosite ljubičasto. Ona naglašava individualnost, ali i spremnost za rješavanje problema. Ova je boja idealna i za večernje izlaske jer predstavlja odličnu alternativu crnoj. Kako kombinirati? Kako ljubičasta najčešće djeluje hladno oplemenite je toplijim nijansama kao što su crvena, narančasta, žuta. To može jako dobro izgledati prilikom stiliziranja.

Trenutno nema komentara

Comments are closed