Novo na zagrebačkoj gastro sceni – El Toro restaurant&bar

Nema osobe koja se smatra ljubiteljem kvalitetne hrane, a da nije jela ili barem čula za El Toro restaurant&bar. Ovo ultra popularno mjesto koje se bazira na vrhunskoj latinoameričkoj ponudi otvorilo se prije nešto više od dvije godine u Šubićevoj ulici i u ovo, za ugostiteljske pojmove, kratko vrijeme steklo ogroman kult ljubitelja i stalnih gostiju. El Toro je ovih dana dobio i svog mlađeg brata – El Toro street food koji se bazira na bržim, jednostavnijim i pristupačnijim jelima s najkvalitetnijim namirnicama.

Kako El Toro u svojoj stalnoj ponudi ima i neke dijelove menija posvećene street food konceptu koji su odlično prihvaćeni među gostima poput recimo tacosa te kako je za potrebe raznih street food festivala izbacio same uspješnice poput quesadilla, empanada, tortilla i donuta, El Toro street food je logičan slijed razvoja cjelokupnog El Toro koncepta koji se svodi na visoko kvalitetnu latino-fusion kuhinju u svim oblicima.

Gdje se nalazi El Toro? Ovaj cool street food restorančić smjestio se u sam centar grada, na vrh Petrinjske ulice, u prostor nekadašnje Mundoake, dok mu s velike i prekrasne terasa pogled puca na glavni zagrebački trg, trg bana J.Jelačića.

Što sve možete ovdje projesti? Chef i u ovom El Toru je Mario Mihelj koji je sa svojim timom osmislio meni na kojem se nalaze jela poput domaćeg pikantnog humusa od slanutka, parfea od pileće jetrice, dim suma od kozica, empanada lungića, hrskavih obraza grdobine, El toro pullbull quesadille, zapečenih svinjskih rebarca te hrskavih pohanih pilećih bataka, a koji je značajan dio svoje karijere proveo upravo u ovoj kuhinji.

„El toro je stvorio jednu posebnu energiju, prvenstveno među samim zaposlenicima, što se preslikalo na snažnu energiju cijelog restorana. Upravo ta energija je bila glavni pokretač za širenje dalje, odluka ja pala – dolazimo u centar grada i street food je bio smjer s kojim smo željeli nadograditi „veliki Toro“ kako ga sada od milja zovemo. Brzo smo našli idealan prostor i savršenu lokaciju, u tom prostoru sam proveo 3 godine, znam ga napamet, tako da je to bilo to. Iako se širimo, nalazimo se i za nas na jednom novom početku, puno toga smo pripremili i nismo se ograničili samo na latino hranu. Naravno, biti će tu i nekolicina naših signature jela, ali bit će i street food jela iz cijeloga svijeta. Meni osobno je jako zabavno sve to miješati i kuhati“, izjavio je vezano za El Toro street food chef Mihelj.

Trenutno nema komentara

Comments are closed